Talo Ahonlaidalla: Tapettivalintoja

tiistai 2. lokakuuta 2018

Tapettivalintoja

Tuonne Instagramin puolelle olenkin laitellut viime viikkoina kuvia ihanista tapeteista. Edellisen kerran postailin tänne blogiin tapeteista kaksi ja puoli vuotta sitten, ja edelleenkään ei ole yhtään tapettia seinässä. :D Alakerran vessan tapetti on sentään jo ostettu, sillä huomasimme, että Isoäidin aikaan -tapetin valmistus lopetetaan. Tuli vähän kiire hankkia tapetti, ja rullia oli vielä jäljellä juuri tarvitsemamme määrä.

Tästä pääset aiempaan tapetti-postaukseeni. Aikalailla samana ovat tapettimieltymykset pysyneet. Tosin muutama värikäs tapetti on tullut lisää ja vastaavasti pari neutraalimman sävyistä tapettia on pudonnut joukosta pois. Kaikki ihailemani tapetit ovat Pihlgren&Ritolan malliston paperitapetteja. Muiltakin valmistajilta löytyy ihania vaihtoehtoja, mutta minusta nämä sopivat parhaiten meidän kodin tyyliin ja tunnelmaan. Vaikka yleensä teemme rakentamista ja kotia koskevat päätökset yhdessä miehen kanssa, niin näissä tapettiasioissa päätösvalta on aikalailla kokonaan minun. Joitakin valintojani mies on pitänyt ehkä vähän liian värikkäinä ja räikeinä, mutta eipä hän ole kuitenkaan mitään vastalauseita sanonut.Kaunista Niittyleinikki-tapettia haluaisin yläkerran aulaan. Aulassa on monta hirsiseinää, mutta yhteen väliseinään tulee tapetti. Tykkään kovasti tuon tapetin ja tummien hirsiseinien yhdistelmästä. Ainakin aulan hirret käsitellään tummaksi, kuten alakerrassakin. Lastenhuoneiden hirret voisivat saada joko tumman tai aivan vaalean käsittelyn. Ehtiihän tässä vielä miettiä. 


 Lukko-tapetti on ollut alusta saakka yksi suosikeistani. Tuota  oikeanpuoleista sävyä olen ajatellut vanhemman pojan huoneeseen. Vasta hetki sitten ihastuin sini-vihreään Hyasinttiin ja sitä kaavailen pikkuveljen huoneeseen. Lastenhuoneissahan tapettia tulee vain yhdelle pystyrunkoiselle seinälle, sillä muut seinät ovat hirttä. Kauniita hirsiä emme ala pahvittamaan ja tapetoimaan. Ongelmana on, että lapset ovat jo aika isoja ja heillä on myös oma mielipide huoneidensa tapeteista. Pojat meinaavat kovasti nyrpistellä nenäänsä näille valitsemilleni tapeteille ihan vain siksi, että niissä on kukkia. Minusta kuitenkin kokonaisuus ratkaisee ja nämä tapetit ovat tosi näyttäviä seinässä, eivätkä mitenkään tyttömäisiä kukkineen kaikkineen. Meillä tapetit tulevat olemaan hyvin pitkäikäisiä, eikä niitä tulla vaihtelemaan ikävaiheiden ja mieltymysten mukaan. Varsinaisia lasten tapetteja en sen takia meille halua. Minusta nämä valitsemani tapetit ovat ajattomia ja sopivat niin pienemmän lapsen kuin teini-ikäisenkin huoneeseen. Tytön huoneen tapetin kanssa ei ole ollut huoneen tulevan omistajan kanssa mieltymyseroja. Vaaleanpunainen Juhannusruusu on meidän molempien suosikki. Yläkertaan tulee lastenhuoneiden lisäksi pienempi huone, jota kutsumme työhuoneeksi. Sinne olin ajatellut vaaleanpunaista Lummetta, mutta vaaleanpunainen Hyasintti on yhtä varteenotettava vaihtoehto. Jotenkin nämä kirkkaammat värit houkuttavat nyt kovasti, ja tuon Lumme-tapetin väritys näyttää omaan silmään liian pliisulta.


Miehen olisi tarkoitus päästä yläkerran kimppuun ensi talven aikana. Alakertakin on toki kesken, mutta esim. alakerran kodinhoitohuoneen kaappien teko jätetään suosista myöhemmälle, jotta saamme sieltä tavaraa säilöön yläkertaan kaappien rakentamisen ajaksi. Meidän rakennusprojektin aikataulut eivät ole hirveän hyvin pitäneet, mutta kunhan yläkerran rakentaminen pääsisi edes jonkinlaiseen alkuun talven aikana, niin olisin iloinen. On tässä jokunen vuosi sitä jo odotettukin. Vaikka yläkerran tapettien laittoa saadaan vähän aikaa vielä odottaa, niin luulen, etteivät nämä tapettivalinnat kovin paljon tästä enää muutu.

Löytyykö näiden tapettien joukosta sinun suosikkisi?


ILOISTA LOKAKUUTA! 


8 kommenttia:

 1. Ah, ihania tapetteja! Erityisesti tuo Juhannusruusu on itellekin mieluinen:)

  Löysin blogisi viime keväänä, kun etsin tietoa pohjalaistaloista. Mieheni kanssa meillä on ollut oman omakotitalon etsintä jo kolmisen vuotta käynnissä, eikä sitä oikeaa tunnu tulevan vastaan. Pikku hiljaa on mielessä kytenyt ajatus myös oman hirsitalon rakentamisesta, mutta sellaiseen projektiin lähteminen jännittää aika mahdottomasti. Onneksi oman kodin unelmointia ja fiilistelyä voi harrastaa näin blogienkin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava, kun seurailet blogiani! Toivottavasti löydätte vielä teille sopivan talon tai innostutte hirsitalon rakentamisesta! :)

   Poista
 2. Ihania tapetteja ja kauniin värisiä. Jälleen taas alkaa tulemaan isommat kuviot mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Jotenkin nämä värit ja kuviot ovat niin ihania! :)

   Poista
 3. Kauniita kaikki! Minun suosikkini näistä taitaa olla tuo lukko.. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulun myös siihen koulukuntaan, että tapetteja pitää pohtia vuosikausia :)). Mutta joskushan se täytyy päätöskin tehdä. Noilla tapeteilla ette taatusti mene vikaan, sillä kaikki ovat ihania. Omia suosikkejani ovat Lukko ja Hyasintti. Tsemppiä tapetointiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Olen miettinyt, että toisaalta on ollyt hyvä, kun meidän rakennusprojekti on edennyt vähän hitaanlaisesti. Onpa saanut rauhassa miettiä väri- ja tapettivalintoja ja jäänyt monta virheratkaisua tekemättä. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...