Talo Ahonlaidalla: Visit Ilmajoki osa 2

lauantai 4. toukokuuta 2019

Visit Ilmajoki osa 2

Viime postauksessa (klik!) kerroin osallistuneeni viikko sitten Visit Ilmajoen järjestämään bloggaajapäivään, jossa saimme tutustua Ilmajoen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Lounasaikaan saavuimme Ilmajoen Kestikartanolle, jossa nautimme monipuolisen ja todella herkullisen noutopöytälounaan. Kestikartanolle kannattaa poiketa lounaalle arkipäivinä klo 10.30-14.00. Vuonna 1878 rakennetussa Kestikartanossa voidaan järjestää myös juhlia ja muita tilaisuuksia isollekin joukolle.


  
 
Kestikartanon yrittäjäpariskunta pitää viereisessä rakennuksessa Hostellia, jossa on kuusi kauniisti sisustettua majoitushuonetta sekä yhteiset suihku-, keittiö-, sauna- ja oleskelutilat. Pääsimme kurkistamaan myös Hostelliin, ja ihastuin niin rakennuksen yleisten tilojen kuin majoitushuoneidenkin upeisiin tapetteihin ja vanhoihin huonekaluihin.


Lounaan jälkeen bloggaajaryhmämme jakaantui taas omien valintojen perusteella eri kohteisiin. Yksi ryhmä lähti katsastamaan Jari Mäen West Ranchin ja toinen tutustumaan Voimavaratila Toiskaan. Minä ja muutama muu innokas päädyimme läheiselle Namituvalle, joka on perinteinen karamellitehdas.
Namitupa valmistaa monen värisiä ja makuisia kovia karamelleja. Tehtaanmyymälä on auki arkisin klo 9-17 ja kesäkaudella sekä joulun alla myös lauantaisin klo 10-14.  

Yritysesittelyn jälkeen pääsimme asiaan, kun saimme laittaa päällemme leipurinkaavut, -myssyt ja -hanskat ja pääsimme karamellileipurin ammattimaisella opastuksella leipomispuuhiin. Karamellimassa oli meille keitetty valmiiksi, mutta siitä eteenpäin saimme kokeilla kaikkia työvaiheita itse. On vaikea uskoa, että tuo alla olevan kuvan läpinäkyvä massa muuttui pikku hiljaa sitä työstäessä aivan kiiltävän valkoiseksi. Punainen väri sentään tuli purkista.Oli todella mielenkiintoista nähdä ja kokea polkkakarkkien tekovaiheet itse. Karkkien teko ei ollut mitään aivan helppoa hommaa, sillä kädet olivat koetuksella sitkeää, kuumaa, massaa työstäessä ja massa jähmettyi nopeasti jäähtyessään. Meillä oli kuitenkin todella hauskaa, ja eniten sai nauraa omien karkkien muotoiluille. Ei tullut ihan saman muotoisia, kuin ammattilaisten tekemät, mutta maku oli onneksi sama! Itsetehdyt karkit sai viedä paketissa kotiin ja siellä riittikin innokkaita maistelijoita näille herkuille.Namitupa tarjoaa opastettuja työnäytöksiä, jossa pääset tutustumaan karamellitehtaan historiaan ja karamellin valmistukseen. Mikäpä olisi hauskempi retkikohde vaikkapa koululaisryhmälle! Pienryhmät voivat myös tulla ohjelmapalveluna valmistamaan karamellileipurin opastuksella omat karkkinsa, kuten me teimme.
 


 Päivän päätteeksi pääsimme risteilemään Kyrönjokeen jokilautalla. Kahvi ja mokkooset maistuivat kauniissa jokimaisemissa. Mokkooset ovat paikallinen herkku, joka muistuttaa niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin pieniä paksuja lättyjä.

Päivä oli kokonaisuudessaan todella antoisa. Jokainen kohde oli hyvin positiivinen elämys. Ei voi muuta kuin todeta, ettei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, kun ihan naapurista löytyy näin monipuolista nähtävää. Tekisi mieli tutkia muidenkin lähikuntien (ja ihan tämän omankin) tarjontaa tarkemmin ja käydä tutkimassa kesän aikana kaikki kohteet, jotka ovat jääneet näkemättä. Kiitos Visit Ilmajoki ja kaikki elämyskohteet upeasta päivästä!

Visit Ilmajoen sivuille pääset tästä!


*Yhteistyössä Visit Ilmajoki*


6 kommenttia:

 1. Jopa oli kivoja käyntikohteita. Karkinteko kiinnostaisi minuakin.
  Leppeää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mukava ja mielenkiintoinen päivä!

   Poista
 2. Varmasti tutustumisen arvoisia käyntikohteita.

  VastaaPoista
 3. Onpa mahtava paikka oikeastaan tosi upea.
  tuossa namituvassa emme käyneet, kun kesällä kävimme ajelemassa Ilmajoella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmajoella on paljon upeita nähtävyyksiä1 Mukavaa kevättä sinulle Tuija! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...