Talo Ahonlaidalla: Juhannusruusumatto ja tytön huoneen tapettimietintöjä

lauantai 18. lokakuuta 2014

Juhannusruusumatto ja tytön huoneen tapettimietintöjä

Virkkasin tytön tulevaan huoneeseen kesällä maton ja nyt sain viimein sen kuvattua. Kude on Lilli-ontelokudetta ja maton malli Lankavan Juhannusruusu. Saman värisestä kuteesta olen aiemmin virkannut tytölle lelukorin. Muuten haaveilen lähes kaikkiin huoneisiin perinteisistä räsymatoista, mutta lasten huoneisiin on mukava laittaa lisäksi yhdet virkatut matot.

Tytön huoneen tapetteja olen myös miettinyt, vaikka yläkerran valmistumiseen meneekin vielä tovi. Lasten huoneissa muut seinät jäävät hirrelle, mutta yhteen väliseinään tulee tapetti. Kaikki tapetit tulevat olemaan hengittäviä peperitapetteja. Tytön huoneeseen on tällä hetkellä kolme tapettivaihtoehtoa, joista vahvimmilla on Ritva Kronlundin Juhannusruusu. Vaaleanpunaisena tietenkin. :) Tuon vihreän kanssa en kyllä ihan sinut ole, ei ole koskaan kuulunut lempiväreihini. Mutta Juhannusruusu-tapetti ihastuttaa silti kovasti.


Kirsikkapuu on myös tosi kaunis ja ehkä väritykseltään helpompi yhdistää muuhun sisustukseen. Tämä tapetti tuntuu vain olevan aika suosittu, tai ainakin sitä näkee tosi monessa blogikodissa. Vaikka eipä sillä, jos tämä olisi suosikkitapettini, niin laittaisin sitä meille, vaikka sitä olisi joka toisessa kodissa.


Ruususen uni on herkkä ja suloinen tapetti, mutta kaipaan ehkä vähän suurempaa kuviota. Pelkään, että nuo kauniit kukkaset eivät kauempaa erotu tarpeeksi ja tapetti näyttää vain vaaleanpunaiselta ilman kuvioita.


Sitten, kun valinta on tehty, niin täytyy enää toivoa, että tyttö tykkää yhtä paljon vaaleanpunaisesta, kuin äitinsä. ;)
 
Muuten en olekaan lastenhuoneita vielä sen kummemmin miettinyt. Toki monenlaisia ideoita on, mutta alakerrassa kun kuitenkin asustellaan ensin jonkin aikaa, niin olen yrittänyt keskittää katseeni sen suunnitteluun. Lastenhuoneet ovat tosi isoja, joten niissä riittää sisustettavaa. Toisaalta eipä huoneiden tarvitse olla aivan tupaten täyteen ahdettuja. Onpahan sitten tilaa leikkiä. Eikä ole tarkoituskaan, että kaikki olisi heti valmista, vaan pikku hiljaa huoneet saavat sopivat kalusteet ja muun sisustuksen ja muokkautuvat sitä mukaa halutunlaisiksi.
 
Pojan huonetta olen aiemmin miettinyt tässä postauksessa ja pojan maton lopullinen versio löytyy täältä


Olipas mukava kirjoitella taas pitkästä aikaa! :)


Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!


16 kommenttia:

 1. Olen myös noita kaikkia tapetteja miettinyt meidän taloon :) Tiedätkö jo millä maalilla tai muulla pintakäsittelyllä aiotte käsitellä hirsiseinät? Vai jätättekö ne ihan hirren värisiksi? Yritän juuri miettiä mitä tekisin lastenhuoneen hirsiseinille kun meilläkin lastenhuoneisiin on tulossa sekä tapettiseinää, että hirsiseinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yläkerran hirsiseinät, tai ainakin lastenhuoneiden seinät on tarkoitus käsitellä valkoisiksi. Kellertäviä puunvärisiä hirsiä en halua katsella. Joihinkin muihin huoneisiin olemme miettineet tumman ruskeaa käsittelyä, sellaista kauniin vanhan hirren sävyistä. Vaihtoehtoja valkoisen seinän saamiseksi ovat ainakin perinteinen maito-liitumaali, pellavaöljymaali tai muu vastaava käsittely, joka ei vie hirren hengittävyyttä :)

   Poista
 2. Tuo kirsikkapuu on kyllä tosi ihana! Jos mä pääsisin tapetoimaan tytön huonetta, niin valitsisin ehdottomasti sen. Pinkkiä, muttei liikaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuu tuntuu tosiaan olevan monen suosikki! :)

   Poista
 3. Tapetin valinta on niin vaikeaa, että meillä on jäänyt olohuoneen uusintatapetointi vain ajatuksen asteelle. En osaa tehdä valintaa oikeasta seinäpaperista. Katsellaan siis vanhaa raitaseinää. Tuo kirsikkapuu on oma suosikkini noista. Jos meillä olisi sille sopiva paikka, niin... :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näissä tapeteissa miettimistä. Itse olen hyvin tyytyväinen, että meillä jää suurin osa seinistä hirrelle, ettei tarvitse ihan joka huoneeseen miettiä tapetteja. Teidän pojat eivät ehkä oikein ihastuisi, jos ehdottaisit kirsikkapuuta heidän huoneisiinsa ;)

   Poista
 4. Tykkään tuosta juhannusruususta. Meillä on myös samaa tapettia mietitty tytön huoneeseen, mutta saapa lopulta nähdä mitä sinne tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu on kyllä todella kaunis ja huokuu näistä eniten sellaista vanhanajan tunnelmaa :)

   Poista
 5. Kuinka paljon mattoon meni kudetta, ja mikä on maton halkaisija? :) Mulla on suunnitelmissa tehdä juuri tuo sama matto, kunhan löydän sopivan värin.. Tapetit on kaikki tosi kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen mukaan mattoon menee 2,4kg kudetta ja halkaisija on noin 105cm. Luulen, että tuo kilomäärä piti aikalailla paikkansa ja maton koko myös, toki vähän käsialan mukaan. Iloa sopivan värin etsintään ja maton virkkailuun! :)

   Poista
 6. Niin kaunis matto. Ihastelen niin muiden tekemiä :) Itse en vaan ole saanut vielä aloitettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kanneli! Siitä vain mattoa virkkaamaan! :)

   Poista
 7. Ihana juhannusruusumatto! Seuraavan maton olen myös ajatellut tekeväni tuolla Lankavan ohjeella. :) Mun tapettisuosikki on noista tuo juhannusruusu, jotenkin tosi kaunis kuvio ja värit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Juhannusruusumatto ja saman niminen tapetti kyllä passaisivat hyvin yhteen :)

   Poista
 8. Musta tuo Kirsikkapuu on hienoin, mutta Juhannusruusu on jotenkin just E:n näköinen!! Koska mulle tulee siitä mieleen se joku vanha kirja, joku kukkakeijukaisten syntymäpäiväkirja tms., ja E näyttää ihan just joltain ruusukeijulta :D! T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin Juhannusruusu sopisi E:lle jotenkin parhaiten ja siksi kai siihen olenkin niin ihastunut. Voi, en muistanutkaan tuota ihanaa kukkaiskeijukirjaa. Oliskohan se vielä äitillä jossain tallessa?! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...