Talo Ahonlaidalla: Skafferi ja ne tummat seinät

maanantai 9. toukokuuta 2016

Skafferi ja ne tummat seinät

  Mies päätti siirtää lattioiden maalausta vähän tuonnemmaksi ja siirtyi keittiön kimppuun. Lauantaina sukulaismies oli taas miehen apuna talolla, ja keittiön nurkkaan ilmestyi päivän aikana skafferi eli ruokakomero. Skafferi on tehty helmipanelista. Sisärungon panelointi sekä hyllyt (ja hyllypitsit!) vielä puuttuvat. Ovi on vanha peiliovi ja siinä on vielä vanhat maalit päällä. Maalipinta on sen verran siistissä kunnossa, että siihen ei ruveta ainakaan tässä vaiheessa koskemaan.

 

Skafferin oikean puoleiselle sivulle tulee alakaapistot laatikoineen. Vasemmalle puolelle ikkunan eteen mies tekee luultavasti jossakin vaiheessa kiinteän penkin, jonka sisälle jää säilytystilaa. Keskelle keittiötä rakennetaan saareke uuneineen ja helloineen. Tästä pääset kolmen vuoden takaiseen keittiösuunnitelmapostaukseen. Suunnitelmat ovat pysyneet muuten aikalailla samanlaisina, mutta keittiön tekijä vain on vaihtunut puusepästä tai Ikeasta omaan tuttuun ja turvalliseen mieheen. :)


Pikkuvelikin huomasi talolla käydessämme, että keittiön nurkkaan on ilmestynyt jokin uusi ja kiinnostava komero. Sitä piti tietenkin päästä heti tutkimaan.


Laitanpa nyt vielä muutaman kuvan, joissa näkyy oikein kunnolla nuo meidän tummahkot seinät. Niistä kun on pyydetty kuvia, mutta en ole oikein uskaltanut laittaa, ettette aivan järkyty! :D Nämä kuvat ovat ruokailuhuoneesta ja keittiöstä eli tuosta skafferista vasemmalle. Lattia on täynnä helmipaneleita, jotka odottavat asentamista muun muassa kodinhoitohuoneen ja kuistin seiniin.Odotan kovasti, että pääsen sisustamaan ja saamme kotiin vähän muitakin värejä kuin valkoista ja ruskeaa. Ja vielä kun oppisi tuota kameran käyttöä sen verran, että osaisi ottaa parempia kuvia ikkunaa vasten. Meidän talossa kun niitä ikkunoita riittää. :D

22 kommenttia:

 1. Ihana tuollainen ruokakomero! <3 Ja seinät on minusta oikein kauniit, ei ollenkaan liian synkät. Ruskea on mun lempiväri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Kiva kuulla teidän mielipiteitänne seinistä! Itsekin tykkäämme kyllä :)

   Poista
 2. "Ja vielä kun oppisi tuota kameran käyttöä sen verran, että osaisi ottaa parempia kuvia ikkunaa vasten."

  Ylivalota kuvaa (siihen saattaa olla erillinen nappi), niin saat ikkunoista muuta kuin enkelitauluja. Vastaavasti sisäpuolesta tulee silloin erittäin tumma, jopa musta.

  Tämä on valokuvaukseen liittyvä voimakkaan kontrastieron pulma, josta ei pääse eroon kuin ottamalla kaksi eri kuvaa eri valotuksilla ja yhdistämällä kuvat ("vaihtamalla ikkunat) kuvankäsittelyohjelmassa.

  Tuossa esimerkki. Jos kuva olisi valotettu niin, että värit näkyvät etualalla, niin silloin taivas olisi palanut puhki, siitä olisi tullut puhtaan valkoinen.

  https://ssimonic.files.wordpress.com/2016/01/jumping-contrast.jpg

  VastaaPoista
 3. Herra isä, kirjoitin väärin. Älä siis ylivalota vaan alivalota, jos tahdot ikkunoihin sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Täytyy katsoa, jos osaan kokeilla :)

   Poista
 4. Tosi ihana ja tilava skafferi❤ ja seinät myös näyttävät kauniilta, turhaan jännitit kuvan laittamista😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Skafferiin saa kivasti piiloon kaikki keittiön rumilukset, kuten mikron ja kahvinkeittimen. :)

   Poista
 5. Voi ihanaa pikkumiestä, niin pieni ihminen ja niin suuri kaappi - suloinen kuvakulma <3
  Kaunista, rauhallista ja kotoisaa näkyy teillä olevan ja lisää tulevan. Ihania oviakin olette bonganneet, onnittelut niistä.
  Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Pikkumies oli niin suloinen tuolla komerossa, että pakkohan se oli ikuistaa :)

   Poista
 6. Ihanaa seurata näitä teidän sisustusvalintoja, minä ainakin odotan innolla jatkoa näille kuville. Hieno skafferi ja ovi! Mulla on myös tuo sama kuvausongelma meidän tuvassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! On kyllä mukava seurata aina toisten ihmisten sisustusratkaisuja :)

   Poista
 7. Jeee hieno skafferi ja keittiön alku! Ja joko sun keittiösuunnitelmista tosiaan on pari vuotta, huhhuh. (Linkkiä ei muuten ole siihen postaukseen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Linkki lisätty, kiitos huomiosta! Ja siitä suunnitelmasta näyttikin olevan kolme vuotta, eikä kaksi :D Että jo oli aikakin päästä keittiön kimppuun...

   Poista
 8. Aivan ihana ruokakomero! Ja suotta pelkäät muiden mielipidettä seinistä! Omaa kotianne teette ja ihan teille itsellenne, joten se voi olla ihan millaisen te siitä haluatte!! Minusta seinät on kyllä kauniit!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Lähinnä pelkään sitä, että ihmiset saavat väärän käsityksen keskeneräisestä sisustuksesta. Varmasti seinä näyttää monesta ruman tummalta ja synkältä jos ei osaa kuvitella kuvaan vaaleaa lattiaa, vaaleita keittiönkaluisteita, raikkaan värikkäitä räsymattoja, vanhan vihreää tai punaista kaappia ja puusohvaa. Itse kun osaan nuo sinne kuvitella, niin hyvältä ja juuri meidän näköiseltä näyttää! :)

   Poista
  2. Totta! Mutta ainahan tänne voi palata katsomaan valmista!!! ;)

   Poista
 9. Sinulla on mainio blogi ja hyvä maku värien suhteen! Olen jo useampaaan kertaan blogiisi "eksynyt". Meidän tulevan kodin hirsiseinät olisi tarkoitus käsitellä juuri yhtä tummiksi! Millä olette hirret tuvasta käsitelleet? Olet varmasti tänne jo kirjoitellutkin, mutta en ainakaan nyt löytänyt. Tuvan värisuunnitelmat kuulostavat pelottavan tutuilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yhdessä aiemmassa postauksessa olen kertonut suurinpiirtein, millä seinät on käsitelty, mutta tarkkoja pigmenttien määriä ja laatuja en ole tänne kirjoitellut. Miehellä on pigmenttien määrät ylhäällä jossakin talolla ja yritän saada ne ongittua tietooni, niin laitan ne sitten tänne. Pahoittelut, kun vastaaminen on kestänyt!

   Poista
 10. Erikasmäen Torppari26. toukokuuta 2016 klo 21.31

  Kaunis talo, ihanat huoneet ja mukavia kuvia. Eksyin sivulle kun etsin kuvia vanhan talon ulkoporras-ratkaisuista. Hyvää alkukesää =)

  VastaaPoista
 11. Pitkästä aikaa tulin kurkkimaan teidän rakennusprojektianne. Onneksi tulin, sillä oli monta postausta luettavana! Muutto ei liene enää kovin kaukana?! Todella hienon näköistä edelleen on. Ja hirsiseinien sävy on täydellinen! Ei sitten yhtään liian tumma, kun sitä vaaleaa pintaa tulee kuitenkin vastapainoksi. Voin vain jo kuvitella, kuinka upealta sisustus näyttää, kun olette saaneet sen valmiiksi. Tsemppiä loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos V! Muutto ei tosiaan ole enää kaukana, vaikka melko keskeneräiseltä vielä näyttääkin. Minustakaan seinät eivät ole ollenkaan liian tummat. Varsinkin nyt kesäauringossa huoneet näyttävät tosi valoisilta tummahkoista seinistä huolimatta. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...