Talo Ahonlaidalla: Räsymattoja

maanantai 23. toukokuuta 2016

Räsymattoja

Mies joutui ahertamaan sunnuntainkin raksalla, joten me päätimme lasten kanssa ajella viikonlopuksi mummulaan. Siellä riitti lapsille reippaita hoitajia, kun mummun ja papan lisäksi siskoni oli myös miehensä kanssa käymässä. Minä sain kaivattua lepoa, kun ei tarvinnut huolehtia lapsista yksin koko aikaa. Lapset nauttivat, kun saivat juosta ja peuhata ulkona vapaasti vähän erilaisessa ympäristössä kuin kotona. 
 

Kerroin aiemmin, että löysin oman mummulani vintiltä läjäpäin vanhoja räsymattoja. Matot ovat mummuni teettämiä ja juuri sellaisia kuin olen etsinytkin. Tai oikeastaan en olisi osannut edes kuvitella meidän mattoihin näin rohkeita värejä ja väriyhdistelmiä, mutta ihastuin niihin oikopäätä, enkä enää osaisi muunlaisia meille ajatellakaan.
 

Osa matoista oli jo tuotu vanhempieni luokse ja kuvailin niitä pihalla. Kaikkia mattoja on kaksi samanlaista. Jokainen raita ja väri ei tosin ole ihan justiinsa kohdillaan, mutta sepä ei haittaa yhtään. Tykkään matoissa siitä, että vaikka niissä on paljon värejä, niin pohja on kuitenkin melko vaalea. Yhteen mattoon ei ole laitettu kaikkia mahdollisia värejä keltaisesta oranssiin. Ehkä juuri tuo oranssin ja keltaisen puuttuminen on se juttu, minkä takia matot eivät näytä liian riemunkirjavilta vaan melko neutraaleilta. Ne tuovat meidän kodin valko-ruskeaan värimaailmaan juuri toivomaani raikasta tunnelmaa.Iloa uuteen viikkoon!


10 kommenttia:

 1. Tosi ihanat ja kauniit matot! Sopivat varmasti teidän tupaan hyvin! :) räsymatot on parhaita, meiltäkään ei muita edes löydy,itse olen tehnyt hyviä ja edullisia löytöjä lähinnä kirppareilta ja kontista.
  Lämpimiä päiviä sinne ja voimia loppurutistukseen! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eivätkö vain olekin kauniita! En olisi meidän kotiin tämän sopivampia mattoja voinut löytää! :)

   Poista
 2. Voi ihania mattoja! Vähän räsymattoajatuksia mullakin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kyllä ihana uutinen, että teilläkin on pian räsymatoille käyttöä! :)

   Poista
 3. Hei!

  Haluaisin kysyä pohjalaistalon rakentamisesta. Olen viimeksi käynyt täällä blogissa varmaan 2013, ja rakentaminen oli ainakin silloin jo käynnissä. Onko pohjalaistalon rakentaminen tyypillisesti useamman vuoden projekti? Mistä syistä päädyitte pohjalaistaloon, onko sellaisesta teillä aiemmin kokemusta?

  Joskus olen harkinnut talon rakentamista, mutta projektin suuruus hirvittää. :)

  Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Me tosiaan aloitimme rakentamisen kolme vuotta sitten toukokuussa ja nyt kesän aikana aiomme muuttaa keskeneräiseen kotiin. Meillä ei ole hirsirungn pystytyksen ja peltikaton teon jälkeen ollut ollenkaan palkattuja työmiehiä vaan mies on tehnyt kaiken yksin oman työnsä ohella. Välillä on ollut sukulaisia vähän apuna. Miehellä ei myöskään ole rakennusalan koulutusta tai kokemusta. Tietenkin olisimme päässeet muuttamaan aiemmin, jos meillä olisi ollut rakennusmies kokopäiväisesti tai jos mies olisi ollut kokopäiväisesti pelkästään taloa rakentamassa, mutta nämä vaihtoehdot eivät olleet mahdollisia. Tässäpä syitä, miksi työ on meillä edennyt hitaanlaisesti. :)

   Pohjalaistaloissa meitä viehättää niiden perinteinen, kaunis ja sopusuhtainen ulkonäkö. Lisäksi tietenkin puntarissa painoivat hirsitalon hengittävyys ja terveellinen sisäilma ja se, että hirsitalo on kestävä ja pitkäikäinen verrattuna moniin nykyajan moderneihin taloihin. Aiempaa kokemusta pohjalaistaloista/niiden rakentamisesta meillä ei ollut. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...