Talo Ahonlaidalla: Äidinmaitokoru – yhteistyössä Jasmin Design

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Äidinmaitokoru – yhteistyössä Jasmin Design

Nyt onkin vuorossa vähän erilainen postaus. Jos seurailet blogiani lähinnä rakennusaiheisten postausten toivossa, ja sellaiset aiheet kuten imetys, äidinmaito tai äidimaidosta tehty koru aiheuttavat enemmänkin puistatusta kuin ihastusta, niin voit vaikka jättää tämän postauksen väliin. ;) Tämä on toisaalta aikalailla mielenkiintoinen ja trendikäs juttu, joten ehkä kannattaa kuitenkin lukea tekstiä eteenpäin ja muodostaa oma mielipide vasta sen jälkeen.

Imetän meidän vuoden ja neljän kukauden ikäistä pikkupoitsua edelleen monta kertaa päivässä ja yleensä myös yöllä. Olen jo haikeana miettinyt, että jossakin vaiheessa tämäkin imetys loppuu ja sitten en ehkä pääse enää kokemaan tätä ihmeellistä ja ainutlaatuista asiaa, mitä vauvan ja vähän isommankin lapsen rintaruokinta on. 


Onnekseni törmäsin netissä minulle täysin uuteen ilmiöön – äidinmaitokoruun. Äidinmaitokoru on nimensä mukaisesti äidinmaidosta ja koruhartsista työstetty koru, joka on upea muisto lapsen imetysajasta. Suomessa Jasmin Design on ainut äidinmaitokoruja tekevä yritys. Tilasin yhteistyössä Jasmin Designin kanssa kauniin sydämen muotoisen korun hopeaketjulla. Jälkeenpäin päädyin tilaamaan koruun vielä nätit Swarovskin kristallit – yhden vaaleanpunaisen ja kaksi vaaleansinistä – kuvaamaan omia imetettyjä lapsiani. Sydämen takapuolella on hopeisessa laatassa kaiverrettuna kirjain "E", joka on meidän kaikkien kolmen lapsen etunimen alkukirjain. 

Jasmin Designin nettisivuilta löydät kauniita äidinmaidosta valmistettuja kaula-, käsi- ja korvakoruja sekä sormuksia. On mahdollista suunnitella myös aivan uniikki koru yhdessä Jasmin Designin kultasepän Mirkan kanssa. Koruihin saa lisäosina erivärisiä Swarovskin kristalleja, makean veden helm tai laattoja. Oma koruni on nimeltään viistesydän. Jasmin Designin facebook-sivuilta löytyy myös paljon kuvia koruista.
Korun tilaaminen Jasmin Designilta on helppoa ja ohjeet äidinmaidon lähetykseen ovat yksityiskohtaiset. Pari lusikallista äidinmaitoa siis lähetetään hyvin pakattuna kuoressa ja koru tulee valmistuttuaan kauniissa paketissa omaan postilaatikkoon

Minulle imetys on ollut esikoisen syntymästä lähtien tosi tärkeä juttu. Niin tärkeä, että kukaan meidän kolmesta lapsesta ei ole saanut koskaan tippaakaan korvikemaitoa. Toiset hurahtavat lapsen synnyttyä kestovaippoihin, luomuruokaan tai erilaisiin kantoliinoihin ja -välineisiin. Minulle imetys kaikkine alkuaikojen haasteineen on ollut se juttu, josta en ole halunnut tinkiä.

Esikoispoikaa imetin vuoden ja kaksi kuukautta ja tyttöä puolitoista vuotta. Nämä höpönassut vain olivat niin kovia yösyömäreitä (viisi ja jopa kymmenen kertaa yössä oli ihan normaali reilun vuoden ikäisenä), että minun oli oman jaksamiseni takia pakko lopettaa imetys tuossa vaiheessa. Pikkuveljeä haluaisin imettää ainakin yhtä kauan kuin tyttöä, mutta mielellään pidempäänkin. Hän ei tällä hetkellä syö öisin kuin kerran tai kaksi, joten imetys ei ole niin väsyttävää ja voimia vievää.Koru on minusta tosi kaunis! Se muistuttaa minua niistä lukuisista tärkeistä hetkistä, joita sain jakaa pienten lasteni kanssa. <3 Jos imetys on sinullekin tärkeä asia, niin kannattaa ihmeessä miettiä, voisiko äidinmaitokoru olla yksi imetysajan muistoistasi. Voin suosistella lämpimästi Jasmin Designin laadukasta ja ystävällistä palvelua. *Yhteistyöpostaus, korusta saatu alennusta*


16 kommenttia:

 1. Koru on kaunis ja idea omaperäinen. Ihana muisto vauva-ajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi omaperäinen keksintö ja ihana muisto! :)

   Poista
 2. Itse en imettänyt lastani, koska hän oli keskonen ja hyvin pieni syntyessään. Hän ei jaksanut imeä, joten pumppasin maitoa ja annoin pullosta. Minusta rintaruokintaa korostetaan liikaa ja meille joilla ei ole ollut mahdollisuutta imettää, luodaan paljon paineita ja syyllistetään yrityksen puutteesta ja muusta. Olisi kiva jos keskusteluissa painotettaisiin sitä että kaikilla imetys ei ole mahdollista, olosuhteiden, lapsen tai äidin terveyden tai muiden asioiden takia. Itse haluaisin kokeilla imettämistä vielä joskus jos lisää lapsia tulee mutta en koe sitä välttämättömäksi tavaksi luoda suhdetta lapseen. Minusta jokainen äiti on yhtä hyvä äiti, riippumatta siitä imettääkö, pumppaako ja syöttääkö pullosta tai syöttääkö pullosta korviketta. Joskus koen itseni ulkopuoliseksi, koska en ole imettänyt lastani ja korvikettakin on annettu, tämä postaus luo noita tunteita myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Hessu! Olen tosi pahoillani, jos pahoitit mielesi postauksestani. Enpä ajatellut kenenkään siitä loukkaantuvan (lähinnä säälin niitä miesihmisiä, jotka seurailevat blogiani talonrakennuksen takia :D). Missään kohtaa en mielestäni antanut ymmärtää, että syyllistäisin äitejä, jotka eivät ole lastaan imettäneet. Tarkoitus oli vain kertoa uudesta imetyskorustani, jos joku muukin imettävä äiti sellaisen haluaisi itselleen muistoksi. :)

   Suomen imetystilastot ovat sen verran surkeat, että minusta on mukava tuoda ilmi, että täällä on ainakin yksi mamma, joka on imettänyt suositusten mukaan. Jos maitoa vain riittää ja muutenkin olosuhteet ovat äidin ja vauvan kohdalla kunnossa, niin on aivan mahdollista olla kokonaan ilman korviketta ja imettää lasta vielä vauva-ajan ylikin. Tiedän, että minullekin olisi olut tosi kova paikka, jos imetys ei olisi jonkun lapsen kohdalla onnistunut (ei kuitenkaan ympäristön paineiden, vaan itse itselleni luomieni paineiden takia). Se kuitenkin onnistui kaikkien kohdalla, enkä koe, että minun pitää olla asiasta hiljaa siltä varalta, että joku saattaa loukkaantua asiasta. Minusta tuntuu, että korviketta monesti tuputetaan liiankin herkästi kunnollisen imetysohjauksen sijaan, ja jos korviketielle lähdetään, niin rintamaitoa ei luultavasti jatkossa muodostukaan tarpeeksi.

   Viime aikoina on ollut paljon puhetta julki-imettämisestä ja siitä, miten imetyksen pitäisi tapahtua piilossa, etteivät ulkopuoliset ihmiset järkyttyisi tuosta luonnollisesta tapahtumasta (ja mahdollisesta rinnan vilahtamisesta, niin kuin niitä puolipaljaita rintoja ei nykypäivänä muutenkin olisi koko ajan näkyvillä mainoksissa ja katukuvassa). Tämän monin paikoin negatiivissävytteisen imetyskeskustelun takia halusin ehkä vähän provosoidakin tämän postauksen kautta ja antaa imetyksestä hyvinkin ruusuisen ja positiivisen kuvan, vaikka oli minullakin monenlaisia ongelmia etenkin kahden ensimmäisen vauvan imetyksen alkutaipaleella. Näen punaista kun kuulen varsinkin joidenkin julkkisäitien päättäneen jo ennen synnytystä, etteivät he aio ollenkaan imettää vauvaansa (siis edes kokeilla). Sitä en kykene ymmärtämään. Sinun tilanteesi on tietenkin aivan eri, kun vauvasi oli keskonen, eikä jaksanut imeä. Jos imetys ei yrityksistä huolimatta onnistu ja vauva näkee nälkää, ei kukaan saisi luoda ylimääräisiä paineita ja syyllistää äitiä imettämättömyydestä.

   Hienoa, että olet kuitenkin jaksanut pumpata maitoa ja antaa sitä pullosta vauvallesi! Toivottavasti saat vielä myöhemmin mahdollisuuden imettää, jos se on haaveissasi! <3

   Poista
  2. Kiva että ehdit vastata! Olen täysin samaa mieltä kanssasi julki-imettämisestä ja minusta imettämiskeskustelut ovat tärkeitä jotta ihmiset saisivat tietoa ja vinkkejä ja jakaa kokemuksiaan vauva-aikaan ja imettämiseen liittyen. Minulle oli tärkeää että vauva oli alusta asti paljon iholla juuri keskosuuden ja imetyksen tuoman läheisyyden puuttumisen takia. Vastasyntyneiden osastolla käytetään paljon kenguruhoitoa eli vauvaa pidetään äidin tai isän paidan alla suoraan iholla. Se alentaa vauvan verenpainetta, rauhoittaa sykettä ja parantaa hapenottokykyä. Näimme suoraan monitorilta nämä muutokset kun vauva otettiin rintaa vasten. Ymmärrän tällä tavalla sen miten imetys tuntuu tärkeältä niin monista, kun ajattelen sen samanlaisena läheisyyden ja rauhan hetkenä kuin meille oli nuo kenguruhoidot. Ja onhan imetys äidillekkin hetki, jolloin saa ja on pakko hetkeksi istahtaa ja keskittyä yhteen asiaan sen kaiken lapsiperhearjen säätämisen keskellä. Koin itse paljon ihmettelyä ja kritisointia ilman että ihmiset tiesivät tilanteemme, kun sanoin etten imetä. Sitten kun kerroin vauvan keskosuudesta, ilmeet ja äänensävyt yleensä muuttuivat, mutta ei niitä silti unohda. Toivon että imetyksessäkin oltaisiin enemmän armollisia itseään ja toisia kohtaan ja jokainen tekisi päätöksensä imetyksen suhteen vain itsensä ja vauvansa takia, aivan kuten sinä olet tehnyt! Kiitos vielä pitkästä vastauksesta, se on yksi syy miksi blogiasi on mukava seurata, kun tuntuu että arvostat lukijoita! <3

   Poista
  3. Kiitos Hessu! Kenguruhoidossa vauva saa varmasti samalla tavalla läheisyyttä kuin imetyksessäkin. :) Ymmärrän tuon, mitä olet saanut kokea. Moni ei tule ajatelleeksi, että juuri keskosuus ja muut erityistilanteet voivat olla esteenä imetyksen onnistumiselle. Mukava, jos blogiani on kiva seurata! :)

   Poista
 3. Kaunis koru ja mielestäni hyvä postaus muutenkin :) Minäkin imetin tytärtäni vuoden. Koin sen todella tärkeäksi, enkä suostunut lopettamaan, vaikka koko imetystaival oli vaikea ja kivuliaskin. On mahtavaa, että olet kokenut imettämisen noin tärkeänä asiana ja jaksanut imettää jopa yöunien kustannuksella kolmea lasta yli vuoden. Hieno juttu! Tykkään sun blogista. On mukavaa, kun kirjoitat useista erilaisista aiheista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Mukava, jos blogini miellyttää. Itse tykkään juuri kirjoitella vähän erityylisistä aiheista, ettei kyllästys iske. Tuleepahan lukijoillekin vähän yllätyksiä välillä, kun joka postaus ei ole vain sisustusta tai rakentamista. :) Kiva kuulla, että sinäkin olet imettänyt vaikeuksista huolimatta noin pitkään. :)

   Poista
 4. Jos teillä on mahdollisuus niin koittakaa saada lapsi näin raksa ajan jälkeen. Meillä mies ollu niin kiintynyt nuorinmaiseen ja ihmettelee sen kehitystä koska raksa aikana ei huomannut tai enää muista pientä vauva aikaa,kehitystä yms. Kyllä vauvasta nauttii nyt kumpikin erinlailla❤.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä varmaan mahdollisuus olisi tehdä lisää lapsia, mutta kyllä näiden kolmen pienen kanssa on ihan täysi työ tällä hetkellä, eikä lisää ole suunnitelmissa. :)

   Poista
 5. On tosi kaunis koru!!
  Ja olen sitä mieltä, että jos jollakin on se onni, että imetys onnistuu, ja siitä vielä nauttii, niin ei sitä onnea tarvitse kätkeä! Iloitkaa iloitsevien kanssa. Onneksi ette kätke myöskään onnea talostanne, siihenkin iloon on kiva yhtyä! (Vaikka täytyy sanoa, että ennen omaa taloa sellainen pieni kaiho aina nakersi rintaa, kun katseli toisten talo-onnea!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Niin totta tuo, että pitäisi osata iloita toisten onnesta. Muta eipä se aina helppoa ole, varsinkin jos omasta elämästä tuo kyseinen ilonaihe puuttuu.

   Poista
 6. Kiitos kirjoituksesta! Minua surettaa se, että yhä edelleen monella imetys loppuu tiedon ja tuen puutteen takia aikaisemmin kuin äiti toivoisi. Ensimmäisessä imetyksessä näin oli vähällä käydä, joten luulen ymmärtäväni vähän myös imetyspettymyksen kokeneita. Imetyksen Tuki ry ja Maitolaituri-sivustolta sain tietoa, jonka avulla imetys kuitenkin onnistui.
  Toisaalta nyt kun isommat lapset ovat jo vähän vanhempia, ymmärtää myös sen että äitiys ja vanhemmuus on paljon muutakin kuin imetys, eikä imetys todellakaan ole mittari äitinä onnistumiselle. Kuten Hessu kommentoi, imetyksen onnistumisessa kaikki ei myöskään ole kiinni äidistä ja hänen motivaatiostaan, vauvalla on iso rooli ja myös esim terveysasiat vaikuttavat. Silti minusta on tärkeää, että imetyksestä puhutaan.
  Vähän aiheen vierestä: Ihmettelen, että edelleen monessa paikassa neuvolan perhevalmennuksen imetys-aiheisella kerralla tuleville isille on jotain muuta ohjelmaa. Isällä on niin tärkeä rooli imetyksen tukijana.
  Tsemppiä imetystaipaleelle!:)
  P.S. Kävin kesällä katsomassa asuntomessujen hienoa oheiskohdetta. Alueen tontit ovat sen verran isoja, että niille voi kuulemma ottaa myös kotieläimiä. Tulikin mieleen, onko teillä tarkoitus ottaa eläimiä? T. Maami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maami sanoistasi! Hessulle tuossa juuri vastailinkin omia ajatuksiani. Olen kanssasi samaa mieltä, että imetysohjauksen puute ajaa varmasti monen äidin antamaan korviketta, vaikka toiveissa olisi imettää. Minullekin nuo imetyssivustot ovat tuttuja kahden ensimmäisen lapsen ajoilta, kun oli paljon epävarmuutta, eikä ollut tarpeeksi tietoa imetyksestä.

   Totta tuo, että miehille tekisi myös hyvää käydä imetysvalmennuksessa. Meillä mies on ollut suurena tukena imetyksessä ja on aina kannustanut siihen (nyt tosin saisi kuulemma jo pikkuhiljaa lopettaa :D). Tulipa tästä vain mieleen, että tässä tasa-arvoon pyrkivässä maailmassa kohta varmaan tulee joku laki, että miehen pitää hoitaa puolet vauvan syötöistä korvikkeella (imetyksen kustannuksella), että hän saa myös osallistua vauvan ruokkimiseen. ;) Minun mielestäni tasa-arvon ei aina tarvitse tarkoitta sitä, että kaikki on tehtävä puoliksi, vaan voi edelleen olla myös niitä perinteisiä miehen ja naisen tehtäviä, niin kuin nyt vaikkapa tämä imetys. Mutta kukin perhe tietenkin tyylillään! :) Ja tämähän ei liittynyt enää yhtään mitenkään tähän postaukseen. :)

   On ollut puhetta lampaista tai kanoista. Katsotaan sitä sitten, kun tuo piha tuosta alkaa muotoutua. :)

   Poista
 7. Hieno koru!
  Mullekkin saapui äm koru postissa. Pieni pisara <3

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...