Talo Ahonlaidalla: Valoa tupaan

perjantai 16. syyskuuta 2016

Valoa tupaan

Olemme etsineet pitkään valaisimia tupaan, mutta olemme olleet aivan ymmällämme siitä, millaiset lamput sinne tyylillisesti sopisivat. Viimein törmäsimme netissä kauniiseen vanhan öljylampun näköiseen valaisimeen ja ihastuimme siihen molemmat. Kyseessä on AT-valaisimen malli L9908. Huomasimme, että valaisinta saa tilattua paikallisen liikkeen kautta ja näin saimme ne huomattavasti edullisemmin kuin nettikaupasta

 Minua huvittaa niin kovasti, miten oma makuni sisustuksen suhteen on muuttunut tässä kolmen vuoden rakennusprojektin aikana. Esimerkiksi näitä lamppuja en olisi vuosi sitten kelpuuttanut meille. Yksi syy tähän on tuo valaisimien antiikin pronssi väri, josta en ole aiemmin yhtään tykännyt. Nyt en voisi olla tyytyväisempi löytöömme. Nämä sopivat ihan täydellisesti meidän kodin tyyliin ja väritykseen. Nuo valaisimien alaosassa olevat puuosatkin ovat ihan saman sävyiset kuin meidän seinähirret.Jouduimme vähän tuunaamaan valaisimia, sillä ne olisivat sellaisinaan roikkuneet aivan liian alhaalla. Meidän huonekorkeus on noin 265cm riippuen siitä, miten paljon hirret ovat tähän mennessä painuneet. Lyhensimme ketjuja ja otimme ketjuissa roikkuvat – mielestämme rumahkot – puukapulat pois, jolloin saimme valaisimet sopivalle korkeudelle. Mies niihin on jo lyönyt päänsä, mutta ne näyttäisivät hölmöiltä, jos nostaisimme ne vielä ylemmäs. 


  
Tuvan matotkin olen ehtinyt jo kertaalleen vaihtamaan. Nämäkin matot ovat mummulani vanhat. Vierastin ensin noita mattojen sinisiä raitoja, ja toinen näistä matoista oli aluksi eteisessä. Nämä siniraitaiset matot ovat kuitenkin paremmassa kunnossa kuin aiemmin tuvassa olleet, joten nämä saavat jäädä tupaan. Eikä tuo sininenkään enää häiritse. 

Tuvan vanha, korkea, kaappi toimittaa kirjahyllyn virkaa ja sen alaosa on varattu lasten leluille. Ostaessamme kaapin siitä oli putsattu maalit pois, ja olemme pähkäilleet sille sopivaa väriä. Nyt meillä on jo melko vahva tietämys sen tulevasta värityksestä. Onneksi emme ole ehtineet maalata huonekalujamme ennen muuttoa, sillä täällä asuessa ja eläessä ne väritykset pikku hiljaa muotoutuvat ja selkiytyvät.

 
 Vielä pitäisi löytää valaisimet ainakin makuuhuoneeseen sekä vessaan. Makuuhuone on vähintäänkin yhtä suuri mysteeri, kuin mitä tämä tupa oli vielä hetki sitten, mutta ehkäpä sinnekin valoa vielä saadaan. :)


Mukavaa viikonloppua sinulle!

 
 

12 kommenttia:

 1. Kaunista. Miellyttää kovasti tällaisen miehenkin silmää nuo lamput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mikään ihme, jos miellyttää; nämä ovat tosi kauniita lamput! Meillä ainakin mies ottaa kovasti kantaa jokaiseen sisustusratkaisuun ja on välillä niistä jopa tarkempi kuin minä :)

   Poista
 2. Kiva, kun kävit kommentoimassa blogissani, niin huomasin tulla tänne:) Klikkasin itseni lukijaksesi ja lisäsin oman blogini sivubanneriin, mutta jostaisn syystä postaukset eivät päivity, vain blogisi nimi näkyy bannerissa ihan alimmaisena :(
  Yritän muistaa kuitenkin sieltä tulla katsomaan aina välillä, onko uusia postauksia tullut ihanaan blogiisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini! :) Onpas outoa, että postaukseni eivät päivity. Itse varmaan kokeilisin poistaa blogin sivupalkista ja lisätä sinne uudelleen. Toivottavasti ongelma korjaantuu :)

   Poista
 3. Kauniit valaisimet olette löytäneet. :)

  VastaaPoista
 4. Soppii kyllä hyvin seinien sävyyn ja muutenkin koko huoneen tunnelmaan. Aika kiva että löysitte vielä kaksi lamppua. Tuo teidän patakaappi on myös kerrassaan upea.

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...