Talo Ahonlaidalla: Kotileikkinurkkaus

maanantai 10. lokakuuta 2016

Kotileikkinurkkaus

Pikkuveli on taas vaihteeksi sairastellut oikein kunnolla. Reppana oli ihan kuumeinen ja nuhainen ja halusi itse joka välissä päiväunille. Päivystyksessäkin jouduttiin viikonlopun aikana käymään, kun hengitys kävi niin raskaaksi. Astmalääkkeillä olo helpottui ja päästiin sentään yöksi kotiin. On se niin ikävää, kun pieni joutuu sairastamaan.

 Meidän 3- ja 5-vuotiailla on päivittäin ihanat leikit yhdessä. Välillä ollaan isi ja äiti, välillä palomiehiä ja välillä milloin mitäkin hahmoja. Toisinaan tietenkin menevät sukset ristiin ja tulee erimielisyyksiä leikin kulusta, mutta pääosin sisko ja veli leikkivät aika sopuisasti. Pikkuvelikin yrittää kovasti päästä mukaan, mutta häntä ei kovin usein kelpuuteta leikkiin edes vauvaksi tai koiraksi, koska hän sotkee leikit. Hän on kuulemma tervetullut mukaan vasta sitten, kun hän on täyttänyt kaksi vuotta. :D 3-vuotiaan tytön ja pikkuveljen leikit sen sijaan onnistuvat välillä kivasti. Yhtenä päivänä sain ihanan videon, kun pikkuveli istui nukensängyssä ja tyttö peitteli ja hoiti häntä niin kuin pientä vauvaa. Kuvailin eilen aamulla lasten kotileikkejä. Meillä kun ei ole alakerrassa ylimääräistä huonetta lasten leluille, niin kaikki lelut ovat tuvassa. Yksi tuvan nurkka on varattu kotileikeille. Sieltä löytyvät leikkiuuni ja -ruuat, pikkupöytä tuoleineen sekä nukkeleikkitarvikkeet. Tämä nurkkaus ei vain tunnu lapsille riittävän. Se ei kai ole tarpeeksi kodinomainen, kun on liian avara tila. Niinpä he rakentavat aika usein tuoleista, vanhasta paripulpetista, peitoista ja kaikesta muusta mahdollisesta (ja mahdottomasta) kodinirtaimistosta nurkkaukseen jos jonkinlaisia majoja ja kyhäelmiä. Eipä siinä mitään, jos tavarat löytäisivät leikkien jälkeen takaisin omilla paikoilleen. Se vain tuntuu olevan aivan ylitsepääsemättömän vaikeaa joka kerta, vaikka ennen leikkiä on luvattu vakaasti hoitaa siivoukset itse. 

Voi että, miten odotankaan sitä, että lapsille saataisiin yläkertaan omat huoneet ja pääsisin niitä laittamaan ja sisustamaan. Ja vähintään yhtä paljon odotan sitä, että tupa ei enää olisi niin täynnä leluja, vaikka toki osa leluista alakertaan kulkeutuisikin. Täällä uudessa kodissa on onneksi kuitenkin paljon enemmän tilaa leluille ja leikeille kuin vanhassa kodissamme, joten enköhän minä jaksa odottaa sitä yläkerran valmistumista vielä tovin jos toisenkin.
Minun on ollut vaikea tai oikeastaan lähes mahdoton löytää meidän sisustukseen sopivia lelukoreja. Kaapissa olevat nyt saavat olla minkälaisia vain, mutta kotileikkinurkassa ei ole kaappeja, joten korit ovat näkyvillä. Pulma ratkesi, kun vanhempani toivat heiltä vanhoja pärekoreja, jotka ovat juuri sopivia ja meidän tyylisiä. Niissä on nyt nukenvaatteita ja muita tarvikkeita. Matalampi pärekori on pappani tekemä. Äitini on ommelut ja kirjaillut tytön päällä olevan sievän tunikan/mekon aikanaan siskolleni.

 

Meidän keittiö alkaa olla siinä kunnossa, että kohta pukkaa postausta. Viikko sitten saimme viimein kaikki astiat banaanilaatikoista kaappeihin (tai meidän tapauksessa laatikoihin) ja myös tuo hirvittävä laatikkomuuri (ja sen yli hyppely), joka eristi keittiön maalausten ajaksi, on muisto vain. Ruokakomeron maalaus on vielä vaiheessa, mutta sen valmistuttua laittelen heti kuvia tänne. :) 

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia lapsistasi. Ihanaa, kun lapsilla on tilaa leikkiä ja samalla ovat äidin valvovan silmän alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Se hyvä puoli tässä järjestelyssä tosiaan on, että tiedän, missä lapset menevät ja mitä tekevät, jos vaikka laitan ruokaa tai touhuilen muuta keittiössä. Nyt kun lapset ovat pieniä, niin tämä on varmasti paras ratkaisu. :)

   Poista
 2. Ihana leikkinurkkaus ja suloiset leikkijät siellä <3 Meillä on yläkertaan laitettu lapsille omat leikkitilat ja tilaakin siellä on leikkiä, mutta jotenkin ne leikit ja lelut leviävät aina alakertaankin asti. Milloin rakennetaan alakerran tuoleista jollekin kotia tai kauppaa tai tyynyistä riippusiltaa... Eihän tietenkään yläkerrassa voi retkeillä kun siellä on se leikkikoti/kodit, vaan esim. retkelle pitää tulla alakertaa ja siellä rakentaa retkipaikka :D :D Lapset ja lasten maailma <3 Välillä naurattaa välillä ärsyttää se lelujen kulkeutuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Kyllä se näillä pienillä lapsilla taitaa mennä juuri niin, että siellä leikitään ja viihdytään, missä äiti ja isikin ovat. Ja hyvähän se onkin, että pystyy heitä paremmin vahtimaan. Kyllä tosiaan huvittaa välillä lasten leikit ja heidän mielikuvitus, mutta myös ärsyttää tuo leikeistä tuleva sotku. Pitäisi yrittää itse ottaa vähän rennommin ja olla välittämättä niistä "väärillä" paikoilla olevista huonekaluista, sohvatyynyistä jne. :)

   Poista
 3. Tutulta kuulostaa :)
  Etenkin se ettei leikkijät siivoa jälkiään...
  Tänäänkin pienimmälle 5v. iski "kuume" kun piti leikkihuonetta siivota. Taitaa olla pitkä tauti, sillä su juhlitaan isompien sisarusten sukulaissynttäreitä ja siivoamista on vielä aika paljon luvassa.

  Tosi hyvältä näyttää kyllä teidän lasten leikkinurkkaus. Ja koko uusi upea koti. Itse aiemmin rajasin kotileikin senkillä ja toiselta sivulta leikkihellalla ja -tiskipöydällä. Lapset kun aina halusivat jotkut seinät.

  Hyvää syksyn jatkoa !

  t: Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! On se kyllä kumma, kun lapset jaksavat kantaa vähän joka huoneesta kamalan määrän tavaraa leikkiin, mutta niitä tavaroita ei sitten millään jakseta viedä takaisin paikoilleen. Ja sama homma toistuu lähes joka päivä. :D

   Poista
 4. On se kyllä kumma, miten näin aikuisen näkökulmasta avara leikkitila olisi paras levitellä leluja ja tehdä vaikka isoja junaratoja, mutta lapsipa haluaa aina rakentaa ne jonnekin tuolien sekaan, ahtaisiin sängyn ja lipaston väliin jääviin tiloihin, joissa ei mahdu kahdestaan edes liikkumaan. Kai siinä on sitten joku tuollainen pienen rajatun tilan tarve. Vähän kuin kissoilla, joiden on (kissavideoiden perusteella) aina pakko ahtautua kaikista pienimpiin laatikoihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! On ne lapset vaan hassuja! Kai se on turvallista olla pienessä rajatussa tilassa :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...