Talo Ahonlaidalla: Vanhoja opetustauluja

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Vanhoja opetustauluja

Haluan toivottaa kaikki uudet lukijat lämpimästi tervetulleiksi blogiini! Kiitos myös kaikista sähköposteistanne! Yritän vastata niihin aina mahdollisimman pian, mutta välillä taloa koskevat kysymykset ovat sen verran haastavia, etten osaa niihin itse vastata. Silloin täytyy odottaa, että saan miehen kanssani kysymysten ääreen ja vastaaminen saattaa kestää hieman pidempään. :)

Meillä on ollut erityisen mielenkiintoinen viikonloppu. Kyläkoulu, jossa olen käynyt ensimmäiset kuusi opinvuottani, lakkautettiin (mikä on tietenkin harmi) ja lähes koko koulun irtaimisto huutokaupattiin. Kun kuulin huutokaupasta siskoltani, niin meidän viikonloppusuunnitelmat menivät kertaheitolla uusiksi ja suuntasimme jälleen kerran auton nokan kohti mummulaa. Lapset jäivät mummun ja papan hoiviin ja hyvä niin, sillä olimme huutokaupassa yhteensä kuusi tuntia! Varsinainen huutokauppa kesti viisi tuntia ja sitä ennen oli tunnin ajan aikaa tutustua kaupattaviin tuotteisiin. 

Mies huusi muutaman laatikollisen vanhoja työkaluja. Höyläpenkit kiinnostivat häntä myös, mutta sellainen jäi nyt saamatta. Toinen meitä kiinnostava tuoteryhmä olivat vanhat opetustaulut, jotka myytiin kaikkein viimeisimpänä. Niitä oli tarjolla lähemmäs parisataa ja varsinkin osa naisihmisistä tutkaili niitä aika tarkkaan ennen kuin niitä päästiin huutamaan. Bongasin taulujen joukosta heti muutamia aarteita: Ebba Masalinin ihania mustapohjaisia kasvitauluja sekä pari Martta Wendelinin taulua. Masalinin tauluista vanhimmat olivat vuodelta 1903.Kun opetustaulujen vuoro tuli, niin luokkahuoneessa kävi kova kuhina. Ebba Masalinin tauluja oli reilu kymmenen ja ne myytiin yksi kerrallaan. Meillä oli miehen kanssa hyvä työnjako; minä sanoin, mitä tauluja huudetaan ja mies hoiti huutamisen. :) Masalinin taulut menivät kuin kuumille kiville, mutta todella halvalla verrattuna siihen, mitä niistä netissä pyydetään. Hyviä kauppoja siis teimme! Lopuille tauluille huutokauppameklari määräsi summan ja tauluja sai valita sillä kappalehinnalla niin monta kuin halusi. Me onnistuimme nopeina nappaamaan molemmat Martta Wendelinin taulut. Lasten huoneisiin olisi myös ollut kivoja eläintauluja kuten karhu, kettu tai joutsen poikasineen, mutta ne jäivät tällä kertaa ostamatta, kun tuo meklarin määräämä kappalehinta oli sen verran korkea. Ja kun ei niitä lasten huoneitakaan vielä ole, niin täytyy malttaa vähän odottaa myös niiden sisustuksen kanssa.
Meidän alakertaan en jotenkin osaisi noita kukkatauluja esille laittaa, koska alakertaa yritämme sisustaa mahdollisimman perinteisellä tyylillä. Ennen vanhaanhan ei opetustauluja olla sisustuksessa käytetty, vaikka ne vanhoja ovatkin. Wendelinin opetustaulut sen sijaan ovat kuin tavallisia tauluja, joten jomman kumman niistä voisimme kehystää tuvan seinälle. Yläkertaakin aiomme sisustaa melko perinteiseti, mutta kuitenkin vähän vapaammin, joten Masalinin tauluista yksi päätyy varmasti tytön huoneeseen ja niittyleinikki luultavasti yläkerran aulaan. Masalinin tauluja tuli huudettua vähän yli omien tarpeiden (kuvissa ei edes ole vielä kaikki :D), ihan tarkoituksella kylläkin, kun lähtivät niin edullisesti. Katsotaan, mihin loput niistä päätyvät.

Mies aikoo seuraavaksi maalata meidän tulisijojen välissä olevan piipun sekä puuhellan huuvan. On jännittävää nähdä, miltä piippu ja huuva tulevat näyttämään valkoisina! :)


Mukavaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!
 

17 kommenttia:

 1. Kylläpä olette tehneet kauniita löytöjä! Mukavaa sunnuntai-iltaa sinne - ja kiitos kovasti kommentistasi blogissani :)

  VastaaPoista
 2. Niin ihania tauluja, hienot löydöt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! Taulut ovat kyllä aivan ihania :)

   Poista
 3. Ihania tauluja <3 Huutokaupat ovat mahtavia, niistä onnistuu vielä tekemään edukkaitakin löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huutokaupassa on omanlaisensa jännitys, kun ei koskaan tiedä, mitä kaikkea lähtee kotiin mukaan ja millä hinnalla :)

   Poista
 4. Löysin blogisi ja liityin lukijaksi. Laitoin myös blogiini sinut lukulistalle.
  Käythän sinäkin minun blogissani ja liity lukijaksi, laita myöskin omalle lukulistallesi blogini tai voit löytää minut myös Blogit.fi
  On kiva saada uusia blogituttuja ja näin tutustua uuteen maailmaan.
  Nuo opetustaulut ovat kyllä ihania. Teillä on todella kaunis talo ulkoa että sisältä, lueskelin juttujasi, kiva on seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Täytyypä pistäytyä sinunkin blogissasi :)

   Poista
 5. Ihania tauluja! Minäkin olen etsinyt lastenhuoneeseen sopivaa opetustaulua mutta aika arvokkaita ovat torissa ainakin useammat. Mutta jospa se vielä sattuisi joku päivä sopivaan hintaan tulemaan vastaan mullekin hyvä taulu 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Opetustaulut sopivat kyllä kivasti lastenhuoneeseen. Toivottavasti onnistut löytämään sopivan hintaisen taulun! :)

   Poista
 6. Voi että mitä tauluja olettekaan huutaneet! Olen aivan ihastunut noihin vanhoihin opetustauluihin :) Niistä tosiaan pyydetään niin kovaa hintaa etten ole raaskinut itselleni ostaa. Kirpparilta löysin yhden edullisen mutta se ei ole aivan sellainen mitä etsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo olivat kyllä huippulöytöjä! Toivottavasti löydät vielä mieleisen taulun sopivaan hintaan! :)

   Poista
 7. Huikeita löytöjä! :) Nuo Ebban taulut on upeita. Kun avasimme Valistamon verkkokaupan vuosi sitten, mustapohjaiset opetustaulut vietiin heti käsistä. Muita opetustauluja ja karttoja kyllä löytyy vielä iso valikoima. Tervetuloa tutustumaan! www.valistamo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo olivat kyllä hienoja löytöjä! :) Teillä on kyllä hieno valikoima upeita opetustauluja! :)

   Poista
 8. Myytkö kukka-aiheisia opetustauluja? Opiskelija Oulun suunnalta tiedustelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! En valitettavasti myy ainakaan tällä hetkellä ja luultavasti en myöhemminkään, kun näille löytyy yläkerran valmituttua seiniä omastatakaa. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...