Talo Ahonlaidalla: Pakkasaamuna

tiistai 8. marraskuuta 2016

Pakkasaamuna

Heippa pitkästä aikaa! Vein lapset perjantaina mummulaan yökylään, jotta saisimme miehen kanssa nukuttua vähän univelkoja pois. Pikkuveli on taas ollut vähän kipeänä ja yöt ovat olleet sen mukaisia. Tarkoitus oli käydä miehen kanssa pitkästä aikaa oikein elokuvissa. Elokuvakin oli jo valittu ja itse ainakin odotin sitä innolla, mutta jotakin meidän väsymyksen tilasta kertonee se, että emme sitten millään jaksaneetkaan lähteä mihinkään. Sen sijaan katsoimme netistä illan Vain elämää -jakson sekä edellislauantain katsomatta jääneen Haluatko Miljonääriksi -ohjelman. Irtokarkkien, sipsien ja coca colan (näitä ostoherkkuja meillä ei kovin usein osteta) kanssa illasta tulikin oikein herkullinen ja viihdyttävä. :D Eikä tarvinnut keskeyttää ohjelman katsomista kertaakaan lasten heräämisen takia, niin kuin yleensä.  Lauantaina ajelimme miehen kanssa illalla mummulaan, jossa mummu olikin jo saanut lapset nukkumaan. Sunnuntaina kotimatkalla kävimme katsastamassa Keskisen kyläkaupan jää- ja joulumaailmoineen.

Nyt onkin ollut oikein kunnon pakkasia. Sen huomaa täällä sisälläkin, kun kaikkia tilkerakoventtiileitä ei ole vielä ehditty laittaa paikoilleen. Aikamoinen kylmyys huokuu tuolta ikkunoiden yläpuolelta. Mies lupasi laittaa tänään venttiilit paikoilleen, niin ei tarvitse palella.Yhtenä päivänä maa oli saanut ohuen lumipeitteen, ja menimme heti aamusta ulkoilemaan kirpsakkaan pakkassäähän. Uudistimme lasten talvihaalarit ja otin samalla lapsista muutaman kuvan kauniissa kuuraisessa maassa. Oikeastaan meidän ulkoilu oli hyvin pikainen, sillä pakkasta oli yli kymmenen astetta ja kova viima teki ilmasta hyytävän kylmän. Sellaista se on, kun talo on peltojen keskellä, eikä pihapiirissä oli vielä mitään puita, pensaita tai ulkorakennuksia antamassa tuulensuojaa.

 Tytöllä ja pojalla on Pomp de Luxin haalarit ja pipot, pojalla viime vuoden ja tytöllä tämän vuoden mallistosta. Pikkuveljen ruskea Reimatec on isoveljen vanha ja tupsupipo löytyi Cubuksesta.
 Meidän kuisti on vielä hyvin keskeneräinen, joten sitä en ole tänne juuri kuvaillut. Osa seinäpaneeleista puuttuu, samoin kaikki listat ja maalisutiakaan kuisti ei ole vielä nähnyt. Laitoimme näin ensihätään muutaman naulan kuistin seinään naulakoiksi. Siinä vaatteet ovat näppärästi käden ulottuvilla uloslähtöä varten. Useimmin käytettävät pipot, hanskat ja villasukat laitoin pappani tekemään pärekoppaan. Kuistin ja kodinhoitohuoneen välinen ovi ei ole vielä käytössä, sillä kodinhoitohuoneessa on tällä hetkellä oven edessä pitkä vaateteline muille ulkovaatteille.
Aurinkoisia pakkaspäiviä!

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että olette saaneet levätä, se tekee ihmeitä ja jaksaa taas :) Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! On se kyllä tärkeää, että saa välillä nukkua yön heräämättä. :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...