Talo Ahonlaidalla: Uusi vahaliina

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Uusi vahaliina

 Meidän tuvan pitkän pöydän kansi on aika huonossa kunnossa, joten yllätysvieraiden tullessa minua aina vähän hävettää, jos en ehdi heittää liinaa pöydän peitoksi. Jossakin vaiheessa kansi tullaan uusimaan/kunnostamaan, mutta tällä hetkellä se ei vielä ole ajankohtaista. Olenkin jo pitkään etsinyt sopivaa vahakangasta, joka auttaisi tässä ongelmassa ja saisi olla arkena pöydän kaunistuksena. Kriteereinä liinalle olivat edullisuus ja tietenkin se, että se on nätti ja sopii meidän muuhun sisustukseen.

Kerran löysin jo tosi kaunista vahakangasta, mutta myyjä mittasi kankaan väärin ja ehti leikata puoli metriä liian lyhyen palan, ennen kuin huomasin asian. No, ei kun uutta palaa mittaamaan, mutta kuinka ollakaan, kangasta ei ollut enää tarpeeksi jäljellä. Siinä eivät myyjän pahoittelut paljon auttaneet, mutta nielin harmistukseni ja jatkoin etsimistä.Viimein sopiva vahakangas löytyi Veljekset Keskiseltä, jonka valikoimaa olin tutkaillut jo useamman kerran siellä käydessäni. Liinassa on valkoisia kukkia harmaalla pohjalla. Mikä parasta, kangas oli hyvin edullista, reilu neljä euroa/metri. Nyt meillä on arkiliina, joka kestää katsetta, ja yllätysvieraiden tulo ei ainakaan tämän suhteen ole enää ongelma. Ainut pelkoni on, antavatko nuo kaksi nuorimmaista liinan olla rauhassa. Voisin kuvitella, että kuulakynällä, haarukalla tai saksilla saisi aika kivaa jälkeä liinaan. Normaali kankainen pöytäliina meillä on pöydässä yleensä vain sen hetken, kun on vieraita kylässä, joten ne ovat saaneet olla rauhassa pikku taiteilijoilta.
Iloa kevätpäiviisi!


8 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää. Meillä kanssa pöytä vaatisi maalausta ja satuin löytäämään valkopohjaisen vahakankaan hopeisilla tähdillä. Kynän jälkiä siihen ei ole tullut, mutta tomaattipohjaiset pastakastikkeet/ketsuppi oikein imeytyvät pintaan ja niitä ei saa millään puhtaaksi. Toki vaalenevat. Kannattaa siis varautua 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Täytyy yrittää olla nopsana rätin kanssa puhdistuspuuhissa ruokailujen jälkeen. :)

   Poista
 2. Kaunis liina, mahtavan pitkä pöytä. Tosi hienon näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Pöytä on tosiaan sopivan pitkä ja liinakin on juuri sellainen, mitä olin pitkään etsinyt. :)

   Poista
 3. Nättiä on! :) Voi että teidän koti on kokonaisuudessaan NIIN KAUNIS! Mä ostin just pikkusen kesätorpan täältä Seinäjoelta ja oon ihan fiiliksissä ideoinut sinne jo kaikkea ihanaa! Torppa myytiin irtaimistoineen ja suurin osa kalusteista saa jäädä, mut muuten sisustan pikkuhiljaa omannäköiseksi mansikkapaikaksi. (Kurkkaa kuvat blogistani) :) Kivoja kevätpäiviä teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Maiju! :) Täytyypä tulla kurkkaamaan torppaa, kiitos kutsusta! :)

   Poista
 4. Miksikähän vahakankaista tulee sellainen lämmin kotoisa fiilis? Tai oikeastaan tiedän syyn...kun olin lapsi niin kotona oli aina jonkinlainen vahakangas pöydällä...siinä syy : ) Nykyään kyllä löytyy todella kauniita kuoseja, kuten tuo teidän pöydän liina! Mukavaa viikonloppua: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nykyään löytyy kyllä tosi kauniita vahakankaita moneen makuun. Ja tosiaan liina kuin liina pöydässä tuo kotoisan tunnelman verrattuna paljaaseen pöytään. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...