Talo Ahonlaidalla: Tulppaaneja ja vanhoja lehtiä

torstai 25. tammikuuta 2018

Tulppaaneja ja vanhoja lehtiä

Pitihän minunkin saada kevään ensimmäiset tulppaanit jo kotiin. Tulppaanit tuovat ihanan lupauksen pian saapuvasta keväästä, valosta ja lämmöstä.

 Olemme hankkineet monta vuotta sitten nipun vanhoja Kotiliesi-lehtiä huutokaupasta. Minulla on ollut kaikki nämä vuodet ajatuksena, että kehystän osan lehdistä seinälle. Nyt olisi viimein aika toteuttaa tämä suunnitelma, sillä oikein mitään muutakaan sisustettavaa ei alakerrassa tällä hetkellä ole. Lehdet ovat vuosilta 1935 ja 1936 ja niissä on kannessa Martta Wendelinin kuvitus. Nuo kaksi hempeimmän sävyistä sopivat parhaiten meidän keittiön väreihin, joten ne olisi tarkoitus kehystää näin aluksi. En haluaisi irrottaa kansia lehdistä, joten toivon, että koko lehden kehystys onnistuu jotenkin. Kehyksien väristä ja tyylistäkään minulla ei ole vielä mielessä aivan selkeää kuvaa, mutta eiköhän sopivat löydy jostakin. Osan värikkäämmistäkin kansista haluaisin seinälle, mutta ne päätyvät ehkä myöhemmin yläkertaan tai mikseipä vaikka kodinhoitohuoneeseenkin piristystä tuomaan. Kaikkia lehtiä en edes kuvannut, sillä niitä on yhteensä lähes 15 kappaletta.Kauniiden kansien lisäksi lehdistä on paljon muutakin iloa. Vanhat mainokset, kirjoitustyyli ja kuvat saavat väkisinkin hymyn huulille. Vai mitäpä sanotte alla olevasta mainoksesta? Jos mainosta on uskominen, niin Fazerin maitosuklaa olisi kai parasta ottaa päivittäiseen käyttöön. ;)


"Antakaa lapsillenne Fazerin maitosuklaata! Hyvän makunsa ohella Fazerin maitosuklaa sisältää miellyttävässä muodossa juuri niitä ravintoaineita, joita lapsenne välttämättä tarvitsevat."


 


Toivotaan, että saan kauniit kuvat pian kehyksiin ja voin laitella tänne blogiinkin niistä kuvia!

14 kommenttia:

 1. Minulla on pitkään ollut ajatuksena kehystää myös vanha Kotiliesi. Ostin sen kirpparilta. En myöskään halua sitä rikkoa joten jos vain saisi koko lehden mahtumaan kehyksiin. Minkälaisiin kehyksin sinä ajattelit lehdet laittaa? En ole meille löytänyt vielä mieluisia. Haluaisin vanhat jos vastaan vain tulisi sopivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, ettei juuri sopivan kokoisia kehyksiä valmiina löydy. Täytyy katsoa, minkä hintaista olisi kehystää lehdet valmiiksi jossakin kehystysliikkeessä tai sitten etsimme sopivaa listaa ja mies hoitaa kehystyksen. :)

   Poista
 2. tulpaanit pysyy tuoreina pidempää, kun laittaa vain tilkan vettä maljakkoon. Jos maljakko täynnä - kasvavat vartta hirveästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä! Olen todella huono muistamaan, mikä kukka kaipaa paljon ja mikä vähän vettä ja kastelua. Ihmettelinkin, kun nämäkin tulppaanit menivät nopeasti huonoiksi ja pituutta vain kasvoivat. Leikkelin varsia jo lyhyemmäksi ja laitoin taas vettä piripintaan, kun vesi oli huvennut niin kovasti. :D Ensi kerralla olen taas viisaampi, jos vain muistan tämän. :)

   Poista
 3. Kauniita lehtiä! Keräilen niitä ja kehyksiä kirppareilta, enimmäkseen työpaikalleni näyttelyihin. Mutta lehtiä olen ostanut myös ystäville ja sukulaisille synttärilahjaksi. Mikä onkaan mielenkiintoisempaa kuin antaa lahjaksi lehti, jolloin synttärisankari on syntynyt. 1961, 1964, 1948, 1932... Niistä löytyy kiinnostavia juttuja. Aion tilata työpaikkani puotiin Martta Wendelinin kortteja, ne ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään hirmuisesti Martta Wendelinin töistä, ne ovat niin kauniita! Meillä on myös joitakin Wendelinin kortteja ja pari opetustaulua myös. Joka vuosi toivon joululahjaksi uuden Wendelinin seinäkalenterin. Tosi kiva idea tuo, että annat synttärisankareille heidän syntymävuotensa Kotiliesiä lahjaksi! :)

   Poista
 4. Noissa vanhoissa kotiliesissä on kyllä niin kauniita kuvia! Ja totta, että tekstit nostaa väkisinkin hymyn huulille.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Niin paljon on muuttunut vuosikymmenien aikana, mutta silti paljon samoja aiheita, kuten "Haluan laihtua" tai "Mitähän kukkia kylväisin tänä keväänä", löytyy lehdistä edelleen tänäkin päivänä. :)

   Poista
 5. Nuo Wendelin kannet on kyllä niin kauniita 😍 Ja vanhojen lehtien luku on kyllä hauskaa ajanvietettä. Huvittava tuo suklaamainos. Pitääkin varmaan ostaa suklaalevy (tosin tummana, mutta ehkä sekin ajaa asiansa 😉) ens kauppareissulta, kun tuntuu olevan oikeaa terveysruokaa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Minun tekisi mieli ostaa ihan tuota vaaleaa maitosuklaata ja toivoa, että terveysvaikutukset alkaisivat näkymään pian. :D

   Poista
 6. Hei! Minäkin olen ostanut joskus kirpparilta Kotiliesiä, joissa on Wendelinin piirtämä kansikuva. Laitoin muutaman tauluksi mökille, otin kannesta värikopion, joten lehdet ovat sellaisenaan edelleen ehjinä ja oli helppo laittaa kehykseen. Vanhat lehdet ovat kyllä mielenkiintoisia lukea, niistä saa hienosti ajankuvaa. Virkeää talvenjatkoa ja keväthän se jo alkaa mielessä kolkutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kissanminttu! Värikopiokin on hyvä idea, mutta itse haluaisin ehkä kuitenkin seinään ihan nuo aidot vanhat kannet lehtineen. :) Kyllä täälläkin on jo kovasti kevät mielessä! :)

   Poista
 7. Kauniin väriset tulppaanit. Ihanat noi vanhat lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Violetti on kaunis väri! Vanhat lehdet ovat tosi tunnelmallisia :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...