Talo Ahonlaidalla: Ajatuksia vuoden vaihtuessa

tiistai 2. tammikuuta 2018

Ajatuksia vuoden vaihtuessa

Vietimme vuodenvaihteen mummulassa. Pikkuveli pelkäsi vähän raketteja ja piti silmänsä visusti kiinni. Muille raketit olivat hieno elämys. Lasten mentyä nukkumaan ehdimme miehen, siskojeni ja lankomiehen kanssa katsomaan dvd:ltä Hitchcockin Takaikkuna-klassikon ja teimme 1500-palaisen maailmankartta-palapelin. Näitä hauskoja hetkiä siskojen kanssa monesti kaipaa nyt, kun asumme kaikki eri paikkakunnilla. Onneksi välillä aikataulut täsmäävät ja voimme kokoontua vanhempiemme luo pelailemaan, herkuttelemaan ja hassuttelemaan yhdessä. <3Lapset saivat lähisuvulta ihania joululahjoja, joiden parissa aika on kulunut mukavasti. Tyttö sai toivomansa prinsessateltan ja toivon, että se hillitsee edes hieman hänen valtavaa majanrakennustarvettansa. Parina yönä hän on meinannut nukkua teltassa yönsäkin, mutta on kömpinyt aina vähin äänin omaan sänkyynsä ennen nukahtamista. 
Viime tammikuussa tein muutaman lupauksen uudelle vuodelle. Yksi niistä on onnistunut yli odotusten; panostin rakkaaseen - pitkään tauolla olleeseen - harrastukseeni, lukemiseen. Luin vuoden aikana parikymmentä loistavaa ja vähemmän loistavaa kirjaa ja nälkä vain kasvoi syödessä, joten olkoon tämän vuoden tavoite päästä vähintään samaan. Liikkumistavoitteenikin sujui ihan hyvin aina syksyn pimeisiin ja märkiin keleihin saakka. Loppuvuosi menikin taas hyvin vähällä liikunnalla, ja se kyllä näkyy ja tuntuu. Nyt ei voi muuta kuin uudistaa tämäkin lupaus.

Suuri muutos, jonka vuosi 2018 tuo tullessaan, on minun palaamiseni työelämään monen vuoden tauon jälkeen. Enpä olisi vielä hetki sitten uskonut sanovani näin, mutta ajatus töihin paluusta tuntuu nyt aika hyvältä. Työkuvioitani saatan valaista hieman tarkemmin sitten, kun se on ajankohtaista.

Katsotaan, jos saisin joku päivä aikaan jonkinlaisen koosteen viime vuoden rakennustöistä ja uuden vuoden rakennustavoitteista.


OIKEIN IHANAA VUOTTA 2018 JOKAISELLE!
 

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä uudenvuoden lomalta:) Tsemppiä haasteisiin! Kaikki eivät pidä niistä, mutta omasta mielestäni ne saattavat saada meidät miettimään omaa elämäämme vähän tuoreella otteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Onneksi työni tulee olemaan sellaista, että se ei kamalan paljon muuta meidän arkeamme. Omat haasteensa tämäkin muutos tietenkin silti tuo. :)

   Poista
 2. Voihan majanrakennusvietti! Mä muistan kun lapsena rakentelin majoja sisälle ja ulos. Kestosuosikkimajan tein mun koulupöydän alle, jonne virittelin pöytävalaisimen ja kannoin kasan kirjoja ja evästä, monesti nukuinkin siellä. :D Vanhemmat vaan kävi iltaisin tsekkaamassa, että missä peittokasamajassa se Maiju tämän yön nukkuu! Kesällä nukuin melkein joka yö leikkimökissä tai teltassa, koska siellä sai valvoa myöhempään. :D

  Tsemppiä uusiin kuvioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Sinulla onkin ihania majamuistoja! Ainakin vielä tuo teltta on riittänyt majaksi ja muita rakennelmia ei ole näkynyt. Mutta täytyyhän niitä "kunnon" majojakin välillä saada rakennella. :)

   Poista
 3. Hyvää alkanutta vuotta! Minäkin tapaan siskojani harvoin pitkän välimatkan takia, ja serkkujen tapaamista haittaa eri aikaan olevat koulujen lomat. Mutta vastapainoksi tapaamiset onkin sitten aina ikimuistoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! On se ihana nähdä siskoja ja muita sukulaisia ja kun ollaan niin tuttuja, niin yhteinen sävel ja jutut löytyvät aina heti, vaikkei oltaisi hetkeen nähtykään. :)

   Poista
 4. Hyvää alkanutta vuotta!
  Villi veikkaus, että alat perhepäivähoitajaksi:) ???

  Susku

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...