Saimme joulun jälkeen sukulaisiltani pakastettua karitsan palapaistia. Lauantaiaamuna mies poltti pesällisen puita kaakeliuunissa ja illalla vielä toisen pesän. Laitoimme pataan veden sekaan karitsan lisäksi myös possun ja naudan karjalanpaistia sekä miehen keksinnöstä vähän pekonikkuutioita. Mausteiksi tuli yksi sipuli, mustapippuria ja suolaa. Pata laitettiin kaakeliuunin pesään aivan takaseinään jalallisen ritilän päälle heti, kun pellit laitettiin kiinni iltayhdeksän maissa. Siellä lihat saivat hautua yön yli ja aina puoleenpäivään saakka. Enpä ole ikinä syönyt yhtä mureaa ja maukasta karjalanpaistia! Karitsan lihan tunnisti muiden lihojen seasta vähän erikoisemmasta mausta, mutta täytyy sanoa, että perunoiden ja puolukkahillon kanssa se oli kyllä tosi hyvää! Tällä tyylillä taidamme kypsentää ruokaa jatkossakin.
Punainen tupa on niin kaunis näky talvisessa maisemassa. Talvikuvia talosta tuli otettua viime viikolla aurinkoisena päivänä, kun oli vielä paukkupakkaset ja kunnolla lunta maassa.
ILOA VIIKKOOSI!
Teillä on kyllä niin kaunis koti!
VastaaPoistaKiitos Sanna! On sitä kyllä ilo katsella. :)
PoistaOn teillä kaunis koti! Oikein loistaa tuolla hankien keskellä. Tätini tekee ihan viikottain ruokaa juuri tuolla tavalla, pitkään takassa hauduttaen.
VastaaPoistaKiitos Eeviregina! Luminen talvimaisema ja punainen talo sopivat hyvin yhteen! :)
PoistaAi että, uunissa pitkään hautunut liha on kyllä mitä parhainta herkkua! Sitä aikaa odotellessa, että meilläkin on taas uuni, jossa paistaa lihaa. ;)
VastaaPoistaTeidän koti on kyllä valtavan kaunis tuota talvista maisemaa vasten. Kauniita kuvia jälleen <3
Kiitos paljon Kaaru! <3
PoistaVau kuinka upeat kuvat talosta!
VastaaPoistaPunainen tupa ja ihana sininen taivas, lumoava yhdistelmä! ♥♥♥
Kiitos paljon! :)
Poista