Talo Ahonlaidalla: 4-vuotias uudessa mekossaan

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

4-vuotias uudessa mekossaan

Blogiin on tullut jälleen joukko uusia lukijoita! Tervetuloa! Toivottavasti viihdytte Ahonlaidan touhujen parissa! :)

Meidän tyttösen syntymästä on tänään jo neljä vuotta! Tytön syntymästä vajaan kuukauden päästä mies rupesi rakentamaan talomme perustuksia. Paljon on mahtunut näihin neljään vuoteen, ei voi muuta sanoa!

Tytöstä on kasvanut oikein temperamenttinen neiti, joka tietää, mitä tahtoo. Tällä hetkellä on meneillään ihan mahdoton mekko- ja prinsessakausi. Housuja tyttö ei huolisi jalkaansa millään ja hän käy itse vaihtelemassa arki- ja roolivaatemekkoja joka välissä päälleen. Välillä saan ennenaikaisia harmaita hiuksia, kun olemme kiireessä lähdössä johonkin ja tyttö on jälleen kerran vaihtanut aamulla puetut asianmukaiset vaatteet salaa pelkkään hellemekkoon. Balettitossumaiset kerhotossut ovat välillä jopa yöllä jalassa ja kruunu keikkuu päässä sekin lähes yötä päivää. 
Minä olen mielihyvin tukemassa tätä tytön prinsessavaihetta ja kunnostauduin ompelemalla ensimmäisen mekkoni sitten yläasteen käsityötuntien. Tylle ei ole ensi kesäksi odottamassa kuin yksi tai kaksi kesämekkoa (+ kirpparilta hankitut kotoisat trikoomekot), joten tarvetta uudelle mekolle todella oli. Mekkotehdas-kirja* minulla on ollut jo pari vuotta, mutta vasta nyt minulla oli tarpeeksi aikaa ja rauhaa mekon ompelun salojen opetteluun. 

Valitsin ensimmäiseksi mekoksi helpohkon Alviinan. Kauniin lila-pohjaisen kukkakankaan löysin uutena kirpputorilta. Mekkohtehdas-kirjassa oli sen verran selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet, että onnistuin mekon ompelussa mielestäni aika mallikkaasti, vaikken ole kaavojen mukaan ommellut mitään lähes kahteenkymmeneen vuoteen. Halusin lisätä helmaan vielä kunnon röyhelöt. 

 Tein mekon koossa 98/104 ja onhan se hieman reilu tuolle meidän 96cm pitkälle tytölle, mutta mahtuupahan sitten vielä seuraavanakin kesänä päälle. Hiusrusetti piti tietenkin ommella samasta kankaasta. Mekon ompelu oli sen verran mukavaa puuhaa, että uusi mekkokangaskin on jo hankittu. :)


Ensi kerralla taidankin palata taas kuistikuvien kanssa!


Aurinkoisia kevätpäiviä! 

* Sisältää mainoslinkin * 

12 kommenttia:

 1. Tytöt ja mekot, ai miten ihanaa... Itse asiassa meilläkin käydään kovaa mekkovaihetta läpi ja olinkin juuri postaamassa samantyyppisestä aiheesta. Mekkojen ompelu on kyllä mahtavaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä vaihe alkoi vasta ihan juuri. Ennen joulua kelpasi vielä housutkin ihan hyvin. Saa nähdä, miten kauan tätä mekkovaihetta kestää. Mekon ompelu oli kyllä mukavaa, vaikka kestikin neljä vuotta, ennen kuin uskalsin hommaan ryhtyä. :)

   Poista
 2. Suloinen mekko ja suloinen tyttö, onnea päivänsankarille!

  VastaaPoista
 3. Niin suloinen mekko ja tyttö. Meilläkin vielä jatkuu tuo mekkovaihe ja toivoisin et osaisin ommella noin hienoja mekkoja. Kankaat ja kirjajo valmiina. Enää inspis ja osaaminen kun löytyisi.
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin odotin tuota inspiraatiota ja uskallusta monta vuotta, mutta kyllä kannatti ryhtyä mekon ompeluun. :)

   Poista
 4. Onpa yltiösöpö mekko - sekä mekon kantaja <3 Minäkin oikein odotan aikaa, kun on aikaa istua ompelukoneen äärellle - tai kutoa jotain. Nyt askarretta siirrää vielä muutamaksi vuodeksi rakentamisen kanssa niin, että kerään nyt vain ideoita ja ajatuksia - ja parhaimmat kiikutan äidilleni toteutettavaksi ;)

  Aurinkoista kävätpäivää sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen neljä vuotta odottanut mekon ompelua, mutta nyt sai odottelu riittää. Meilläkin rakentelu jatkuu vielä monta, monta vuotta, enkä tiedä, tuleeko valmista koskaan, mutta pakko on välillä antaa aikaa ja tilaa myös omille rakkaille harrastuksille. :)

   Poista
 5. I love your blog , you have a new folower from chile
  Cariños

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...