Talo Ahonlaidalla: Pääsiäisen pastelliset sävyt

torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen pastelliset sävyt

Meidän kotiin on viikon mittaan ilmestynyt pieniä pastellisia ja pääsiäisen keltaisia väripiristyksiä. Viime vuonna lasten kanssa askartelemamme pastellipuput pääsivät puuhellan huuvan reunalle nököttämään. Greengaten kauniin keittiöpyyhkeen ja kynttilämunan sain ystävältä lahjaksi. Pyyhkeen sävyt sopivat paremmin kuin hyvin sekä pääsiäiseen että keittiömme väreihin muutenkin. Vanhan kirpparilta löydetyn posliinipäisen taikinapyörän olen saanut toiselta ystävältä. <3 Pari ruukkunarsissia olen jo saanut tapettua, kun olen pitänyt niitä sisätiloissa lämpimässä. Jospa miehen tuomat leikkonarsissit ja yksi uusi ruukkunarsissi pysyisivät hengissä pääsiäisen yli. Vaihdoin tupaan pääsiäisen väreihin sopivan Niittyleinikki-opetustaulun. Tämän taulun tuleva paikka on yläkerran aulassa sitten joskus. Meidän tontilta löytyi yksi iso pajupuska, josta kävin hakemassa oksia lasten koristeltavaksi. Täällä päinhän virvotaan vasta pääsiäislauantaina. Meidän lapset eivät ole aiemmin käyneet virpomassa ja saa nähdä, käyvätkö nytkään. Ehkä mummuloissa korkeintaan, kun sinnepäin olemme joka tapauksessa menossa. Vitsoista tuli ainakin hyvin värikkäät ja runsashöyheniset, kun lapset saivat itse valita koristukset. :D

  Iloista pääsiäistä kaikille lukijoilleni!

 

10 kommenttia:

 1. Kyllä teille sitten sopii hienosti kaikki pastellisävyinen, vanhahtavan vihreän paneloinnin ja hirsipintojen oheen. Minä myös olen onnistunut tappamaan ruukkunarsissit sisätiloissa, mutta nyt on ollut ulkona vielä yöpakkasia, joten en ole raaskinut niitä uloskaan vielä jättää. Minulla on myös maassa narsisseja, joten kovasti odottelen niiden kukintaa. Ne ovat aina varma kevään merkki, mutta tänä vuonna eivät vielä pääsiäiseksi ehtineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! :) Pastellisävyt tosiaan passaavat hyvin meille. Narsisseja täytyy meillekin laittaa ehdottomasti maahan kasvamaan!

   Poista
 2. Kauniita, pastellisia sävyjä ja söpöjä askarteluja 💙

  Minä laitoin omat ruukkunarsissini ulos ja nyt jo kolmatta viikkoa kukkivat porraspielessä ihanasti. Niin monena vuonna ne nuupahtivat ennenaikojaan, kun sisätiloissa olivat, joten päätin tänä vuonna, että ne kestävät. Onhan tuo lämpötila pakkasen puolelle vielä öisin mennyt, mutta eivät nuo narsissit onneksi ihan pienestä hätkähdä ja kestävät muutamia pakkasasteitakin ihan hyvin. Nyt odottelen milloin syksyllä maahan istuttamani tulppaanit ja muut kevätkukat alkavat kukkia. Ihanaa aikaa tämä kevät!

  Kauniita pääsiäispyhiä sinne teille! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! <3 Jospa minäkin uskaltaisin laittaa tuon yhden hengissä olevan ruukkunarsissin ulos, ettei heti kuolla kupsahtaisi. Meillä alkaa ensimmäiset istutushommat tänä keväänä. Innolla odotan, että saamme kauniita kukkia talon ympärille. :)

   Poista
 3. ihania noi puput huuvan reunalla. Muutenkin olet tehnyt kauniisti pääsiäistä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuija! Pupuille ei tarvinnut kauaa paikkaa miettiä, kun löysivät melkein itsestään paikkansa tuolta huuvan reunalta :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia kauniista kodista! Vanha patakaappi sopii niin hyvin tummalle hirsiseinälle, aah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Patakaappi on kyllä niin kaunis. Eipä tulisi enää mieleenkään ruveta maalaamaan sitä, niin kuin vielä pari vuotta sitten ajattelin. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...