Talo Ahonlaidalla: Hullun hommaa

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Hullun hommaa

Viime viikonloppuna ehdittiin kasvimaan lisäksi tehdä pihalla myös jotakin hieman hullua. Siirsimme käsin valtavan sorakasan vähän sivummaksi. Tarkoituksena on istuttaa nurmikko tuohon meidän pihatien toisellekin puolelle ja sorakasa oli pahasti tiellä. Taisi olla minun ehdotukseni, että siirretään se lapion ja kottikärryn voimin johonkin muualle ja otetaan koko homma urheilun kannalta, ettei se tunnu niin hölmältä. Niinpä huhkimme lauantaina neljä tuntia ja vielä parina iltana lyhyemmän pätkän kasan kimpussa. Laskeskelimme, että reilu 200 kottikärrykuormaa tuli kärrättyä.
 

 Vanha kasa oli matala ja leveä, sillä lapset leikkivät usein sen päällä. Uusi kasa on ainakin vielä korkea ja suhteellisen pienellä alalla. 


 Lauantaina kun työtä teki taukoamatta reippaaseen tahtiin, niin paikkoja ei vielä kolottanut, mutta sen jälkeen työ on kyllä tuntunut jäsenissä. Naurettavinta hommassa on se, että niin kuin kuvista näkyy, kasa siirtyi vain noin kymmenen metriä sivuun. Tiedämme kuitenkin, että tuossa uudessa paikassa se ei hetkeen ole minkään tiellä, joten kyllä se kannatti siirtää. Nyt täytyisi vain istuttaa nurmikon siemenet ja taas osa pihasta tulisi nätimmäksi vihreän ruohon myötä.Isompien ollessa viikolla kerhossa ja pikkuisen nukkuessa päiväunia oli ihana rentoutua peiton päällä nurmikolla. Uusin Maalla-lehti löytyi sopivasti postilaatikosta ja muutakin hyvää kesälukemista tuli napattua kirjahyllystä.  

Olen kastellut kaikkia pari viikkoa sitten istuttamiamme puita ja pensaita päivittäin tosi runsaalla kädellä ja on ilo nähdä, miten puiden ja pensaiden lehdet kasvavat ja joitakin kauniita kukkiakin pihassa jo kukkii voikukkien lisäksi.


Odotamme tillipionin kukkien aukeavan piakkoin. Kukkien kaunis tummanpunainen sävy näkyy jo hyvin.


Dorianvillakon mukana meidän pihaan siirtyneet pikkutalviot kukkivat jo kauniina.


 Tuomen juureen nousi yllätyksenä suloisen sininen lemmikki.Iloista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Nämä piha jutut on mukavaa luettavaa. Tykkään kovasti!
  Täälläkin pihaa koitettu laittaa..
  Kiitettävä määrä hiekkaa on kuskattu sokkelin viereen ja kiviä päälle ja multaa nurmikon tekoa varten.. milläs muulla kuin kottikärryillä. Ei tartte lenkille ja kuntosalille enää lähteä..
  Ihanaa kesää teille! :)
  Sun blogi on muutenkin mun lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoistasi! :) Pihatöissä on tosiaan urheilua kerrakseen ja liikuttua tulee ihan huomaamatta. Oikein mukavaa kesää myös sinulle! :)

   Poista
 2. Siementen sijaan voitte myös ostaa siirtonumea naapureiden kanssa yhdessä niin ei tule niin kalliiksi ( voi toki olla myös joku muu ). Täällä on hyvä juttu siitä:
  https://reelinki.blogspot.fi/2017/05/siirtonurmikon-asennus.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtonurmi kuulostaa meidän tontille jotenkin liian hienolta ja kyllä se varmasti kalliimmaksi tulee, kuin siemenet. Meillä on nimittäin viime vuoden siemeniä sen verran, että tuohon yhdelle pläntille saadaan nurmi niillä. Naapureillakin on jo nurmiasiat kunnossa. Kyllä täällä maalla kaipaa vähän luonnollisempaa, itse kylvettyä nurmikkoa, jossa saa pari voikukkaakin kasvaa aina silloin tällöin. Apilaa on myös kylvetty nurmikon sekaan. Siirtonurmi kuulostaa jotenkin liian tasaiselta ja siistiltä meidän tapauksessa, mutta on varmasti helppo ja nopea tapa joillekin. :)

   Poista
 3. Kuulostaa just huipulta.. kuntoilun kannalta! :) Mulla odottaa tässä kesän aikana kivien siirtäminen kottikärryillä paikasta toiseen kun puretaan muutama kukkapenkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä tuollaisesta hyötyliikunnassa, missä tulee urheiltua kuin huomaamatta, vaikka olen minä nyt viimein alkanut oikein juoksulenkeilläkin käymään. :) Kivien siirtely kuulostaa myös hyvin tehokkaalta hommalta! :)

   Poista
 4. Urheilun kannalta -ajattelu on hyvä! Meillä on myös monta kertaa käynyt niin, että joku kasa on pikkuisen väärässä paikassa ja siirtelemään on jouduttu. Onni teillä oli, ettei siirtoa tarvinnut tehdä kauemmas! Varmasti jäsenissä tuntuu jälkikäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Samoin otan urheilun kannalta lumen kolauksen talvella jne. Onneksi ei tosiaan tarvinnut tuon kauemmas siirtää! :)

   Poista
 5. Huh huh kyllä teillä on paljon puuhaa tuossa pihahommissa. Jaksakaa pitäkää välillä taukoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä hommaa, mutta suurin osa pihahommista on mukavaa puuhaa. Lepoa tarvitaan välillä ja minä olen hyvä pitämään huolen siitä, ettei koko ajan aherreta. :)

   Poista
 6. Siirtonurmi varmaan istutetaan, mutta nurmikon siemenet kyllä kylvetään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, tässä on viime aikoina istutettu niin paljon kaikenlaista, että väkisinkin sitä sekoaa välillä sanoissaan! Onneksi korjasit kamalan virheeni, jota en kuitenkaan jaksa tekstistä korjata! :D

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...