Talo Ahonlaidalla: Juhannusruusun tuoksua ja retki Stundarsiin

maanantai 10. heinäkuuta 2017

Juhannusruusun tuoksua ja retki Stundarsiin

Lauantaina vierailimme jo viidettä tai kuudetta kertaa Stundarsin Käsityöläispäivillä Vaasan lähellä. Stundarsin museoalueella on kymmeniä vanhoja rakennuksia, joita pääsee ihastelemaan sisältä ja ulkoa. Kauniissa maalaismiljöössä on mukava viettää lämmintä kesäpäivää.

Käsityöläispäivillä voi seurata erilaisia työnäytöksiä, kuten punamultamaalin keittämistä, raudan taontaa, pitsinnypläystä ja kehräystä. Paikalla paistetaan myös munkkipossuja ja niitä meidänkin piti maistaa uunituoreena heti alueelle tultuamme, sillä jonakin vuonna ne ovat loppuneet kesken. Lapsille riitti myös monenlaista puuhaa sekä lampaita, possuja ja kanoja ihmeteltäväksi. Tytöllä oli yllään keväällä ompelemani Alviina-mekko.
 
 Päivän päätteeksi menimme vielä matkan varrella asuvan lapsuuden- ja nuoruudenystäväni luo kylään. Siellä vierähti kesäilta nopeasti lettuja syöden ja kuulumisia vaihdellen sekä perheen uutta kotia ja puutarhaa sekä vauvaa ihastellen. Kotimatkalla lapset nukahtivat kaikki autoon jo seitsemän maissa pitkän päivän uuvuttamina. Meillä kotona juhannusruusu on ruvennut viimein kukkimaan. Nuppuja on vielä kovasti aukeamatta, joten saamme nauttia vielä jonkin aikaa näistä ihanista kukista ja niiden tuoksusta. Kesällä tulee grillattua usein, mikä helpottaa ruoan laittoa kovasti. Mies hoitaa grillauksen ja minun tarvitsee vain keksiä lisukkeet. Minä kun kokkaan meillä koko muun vuoden, niin on kiva päästä kesällä helpommalla.Kukkien tuoksua kesääsi!

 

6 kommenttia:

 1. Stundars on kyllä ihana paikka, kunpa mekin ehdittäisiin vielä tänä kesänä käymään tuolla! Ihanasti kukkii teidän juhannusruusu, meillä on vain yksi pieni kukka ilmestynyt juhannusruusupensaaseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kiva paikka ja sen takia sinne tulee palattuakin vuosi toisensa jälkeen. On jännä seurata, mitkä kaikki kukat ja pensaat kukkivat jo nyt istutusvuotena. Enpä olisi uskonut, että näin moni. :)

   Poista
 2. Mitä ihania kesäkuvia! Täällä eteläsaaristossa jo juhannusruusut ovat nuukahtamassa pois. Mielelläni olisin niistä näin heinäkuussakin vielä nauttinut, mutta nautiikaa te siellä ylempänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Oli hienoa nähdä, että juhannusruusut eivät ottaneet nokkiinsa alkukesän siirrosta tänne meidän pihaan, vaan rupesivat kuitenkin kukkimaan. Me nautitaan! :)

   Poista
 3. Mahtavan kauniita kuvia oot ottanut. Stundars on tuttu paikka. Poikamme asuu Sundomissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Stundars ja Sundom ovat kauniita paikkoja :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...