Talo Ahonlaidalla: Pihasaunan piirustukset

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Pihasaunan piirustukset

Niin kuin aiemmassa aitta-postauksessa mainitsin, purkamamme aitan sisällä oli hyvän kokoinen hirsinen viljalaari. Kaksiosaisen viljalaarin toisesta puolesta saamme näppärästi pihasaunan ja toisesta varaston/pukuhuoneen. Piirustusten perusteella voisin uskoa, että rakennuksesta tulee oikein sievä ja kaunis. Rakennus on kooltaan noin 3,5x5 metriä. Se on tasakertaan asti hirttä, siitä ylöspäin tulee pystyrimalaudoitus ja päälle kolmiorimahuopakatto. Sauna maalataan tietenkin punamultamaalilla, niin kuin talo ja aittakin.
 Pihasauna pystytetään tontin perälle takavasemmalle vastapäätä taloa. Ainakin ensi talven rakennus saa toimia vain varastona (jos nyt edes saadaan katto päälle ennen kylmiä kelejä), joten saunomaan ei heti päästä. Joskus tulevaisuudessa voisin kuvitella saunan viereen myös paljun, jossa istuskella ilta-auringossa. Mutta askel kerrallaan.

Ei postausta ilman kukkakuvia. Mummulani pihapiiristä siirretyt varjoliljat kukkivat nyt kauniisti. Tuosta kohtaa en ole ehtinyt jaksanut vielä rikkaruohoja kitkeä, joten varjoliljan seassa kasvaa jos jonkinlaista kukkaa ja heinää. Nyt näyttävät sääennusteetkin jo vähän kesäisemmiltä, joten toivottavasti saamme nauttia lämmöstä ja auringosta tulevina päivinä!


Ihanaa viikonloppua!5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen piirustus, ihana pihasauna.
  Kiva nähdä tota akeetalaaketa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kyllä tuosta saunasta varmasti ihana tulee. :)

   Poista
 2. Teille on tulossa kivoja piharakennuksia. Mukavaa seurata niiden rakentumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Malttamattomana odotan, että edes jompi kumpi rakennuksista saataisiin pystyyn ja katto päälle, niin saataisiin sinne pihasta tavaraa piiloon. :)

   Poista
 3. Cherished your article. Excellent crafting. I felt the sauna warmth. What a take care of!  saunajournal.com

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...