Talo Ahonlaidalla: Itsenäisyyspäivänä

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivänä

Tänään saamme juhlia 100-vuotiasta rakasta Suomeamme! Juhlan kunniaksi halusin kattaa pöydän tavallista juhlavammin. Pöytään laitoin valkoisen pellavaliinan ja sen päälle mummuni kutoman vaalean pellavakaitaliinan. Vaaleilla liinoilla saa helposti aikaan juhlavan tunnelman ja ne ovat tervetullut vaihtelu arkiselle vahakankaalle.
Vieläkään en ole saanut aikaiseksi raaskinut ostaa kankaisia lautasliinoja, mutta löysin kaupasta kauniita Aarikan havuaiheisia lautasliinoja, joista sainkin kattaukseen jonkinlaisen punaisen langan. Suomen metsät pääsevät esiin kuusen muotoon taitelluissa lautasliinoissa sekä kuusipipareissa ja koristehavuissa.

 

 
Pentikin ja Iittalan astiat edustavat niin ikään hyvin Suomi-teemaa. Mukaan mahtuivat myös kaikki harvalukuiset sinisävyiset astiamme: Arabian vanha maitokannu ja pieni voipytty, johon laitoin hyasintin. Mies osti satavuotiaan Suomen kunniaksi ja ihanaksi muistoaarteeksi kaksi Arabian Suomen kukka -mukia. Mukeissa on todella kaunis väritys ja kuvitus. Niissä tarjoilimme Fazerin Suomi-suklaata. Jälkiruuaksi tein suussasulavaa pannacottaa, joka ei ehkä ole mikään Suomen kansallisruoka, mutta päällä olevat Suomen metsien mustikat muuttivat sen hetkessä sinivalkoiseksi herkuksi. 

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 

JA

ONNEA SUOMI 100!


14 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunista! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kattaus! 😍 Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa sinne teille. 😊

  VastaaPoista
 3. Kaunis kattaus ja muutenkin niin nätin näköistä 💙😍

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniin näköistä ja niin suomalaista tupaa myöten.
  Onnellista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe A! Oli mukava laittaa pöytä koreaksi Suomen kunniaksi! :)

   Poista
 5. Kyllä on kaunis kattaus! Ja tuota kaappia en lakkaa ihastelemasta, se on niin tehty juuri tuohon paikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kissanminttu! Itsekin tykkään kaapista ihan hirveästi ja siksipä kai se onkin vilahtanut jo monessa postauksessa. :)

   Poista
 6. Voi että niin kaunista <3
  Ja aivan ihana idea laittaa pipareita roikkumaam ikkunalle, pitäisikö meillekin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! :) Jo viime vuonna keksin jostakin laittaa pipareita ikkunaan ja ne näyttivät niin kivoilta, että tästä taisi tulla perinne. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...