Talo Ahonlaidalla: Kuulumisia

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Kuulumisia

Niin on taas aika rientänyt, ettei ole muka tänne blogiinkaan ehtinyt mitään päIvitellä. Päivät menevät työntouhussa ruokaa laittaen ja lapsia paimentaen ja illalla olisi vaikka mitä tehtävää. Pitkään haaveissa olleen aktiivisuusrannekkeen saatuani olen innostunut kovasti youtuben jumppavideoista ja niiden mukana tekisi mieli treenailla harva se päivä, kunhan vain ehtisi. Minä en ikinä jaksaisi nähdä sitä vaivaa, että lähtisin yleiselle kuntosalille tai jumppaan, sillä automatkojen kanssa koko hommaan menisi niin kauan aikaa. Kotona on kuitenkin hauska ja nopea treenata ja voi kokeilla vähän haastavampiakin tanssikuvioita, kun ei ole yleisöä. Oma perhe tosin välillä naureskelee äidin hassuille liikkeeille, mutta se ilo heille suotakoon. :D 

Paljon muutakin kivaa ja vähemmän kivaa tekemistä olisi iltaisin, kuten läjä hyviä kirjoja odottamassa lukijaansa. Kotia olisi myös puunattava yhtenään, jos haluaisi sen näyttävän kodikkaalta ja siistiltä. No, voi kai sekin olla omalla tavallaan kodikasta, kun lelut ja tavarat ovat hujan hajan ja vähän siellä sun täällä. Ja sitten on vielä ne rikkaruohot puutarhassa ja kasvimaalla! Työ ei tosiaan tekevältä lopu! Jospa viikonlopun aikana saisin edes osan rikkaruohoista kuriin ja luettua jo hyvässä vauhdissa olevan kirjan loppuun.
Ebba Masalinin Potaatti-opetustaulu pääsi ensimmäistä kertaa seinälle. Tämä on hankittu oman ala-asteeni huutokaupasta.Kävimme yhtenä sunnuntaina Maijan Wanhassa Navetassa Ylistarossa. Sieltä löytyy jos jonkinmoista pienempää ja isompaa aarretta. Tällä kertaa mukaan lähti pieniä suloisia Arabian kukkalautasia, nättejä aterimia, pieniä leivosvuokia sekä sievä maljakko.
Meidän kaikkien iloksi voin kertoa, että meidän raksa etenee taas hieman! Mies alkoi alkuviikosta maalata tuvan ikkunalistoja. Nyt maalataan toista kerrosta ja toivon, että kolme maalikerrosta riittää, jolloin homma olisi valmis maanantaina. Lopputuloksesta varmasti tulossa kuvia, kunhan saadaan homma valmiiksi! :)

ILOISTA VIIKONLOPPUA!

 

5 kommenttia:

 1. Pitääpä panna toi nimi muistiin. Olemme lähiaikoina menossa Ylistaroon. Ihana toi opetustaulu, sopii hyvin
  seinälle ja ton lipaston kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kannattaa käydä Maijan navetassa! :)

   Poista
 2. Hei!

  Ensinnäkin on pakko sanoa, että teillä on todella komea talo! Katselin talonne rakennuksen aikaisia kuvia ja näyttäisi siltä, että siinä on yksikerroksinen massiivihirsirunko ilman paksuja eristekerroksia. Olenko oikeassa? Minulla on ollut sellainen käsitys, että nykyiset rakennusmääräykset ovat niin tiukat, että tällainen rakenne ei olisi mahdollinen. Onko käsitykseni väärä vai oletteko saaneet jonkin erillisluvan talollenne? Olen suunnittelemassa oman talon rakennusta ja haluaisin rakentaa sen perinteiseen tyyliin mutta tuntuu, että näinä passiivitaloaikoina se ei ole enää mahdollista :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Kyllä, meidän talomme ulkoseinissä on vain 210mm paksu massiivihirsi ja eristeenä vain pellavanauha hirren välissä. Rakennuslupa on haettu vuonna 2013, eikä meillä ollut mitään erillislupaa. Meidän tietojemme mukaan tällainen taloratkaisu pitäisi olla mahdollinen edelleen. Hirsitoimittajamme, Rakennus Luoma, tekee tämän kaltaisi massiivihirsitaloja edelleen ja heiltä voi kysyä tarkemmin. Heidän sivunsa löytyvät osoitteesta www.rakennusluoma.fi :)

   Poista
  2. Hei!

   Kiitos tiedoista! Mukavaa kesää!

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...