Talo Ahonlaidalla: Vanha kello ja maalatut ikkunalistat

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Vanha kello ja maalatut ikkunalistat

Sateisen ja viileän juhannuksen jälkeen ovatkin ilmat olleet taas niin kesäiset! Toivottavasti kauniit säät jatkuvat myös tämän viikon jälkeen, kun minulla ja miehellä - ja varmasti monella muullakin - alkaa kesäloma!

Mies sai ennen juhannusta maalattua tuvan ikkunalistat. Maali on Ottossonin pellavaöljymaalia ja sävy kerman valkoinen. Kyllä oli ihana saada tämä pitkään tehtävälistalla ollut maalaushomma pois alta. Tuvan ilme on nyt juuri sellainen, kuin pitääkin. Vaikka eihän täällä valmista ole vieläkään, sillä tuolle pitkälle seinälle, jossa vanha pulpettikin on, on alusta asti suunniteltu seinänvieruspenkkiä. Mies olisi jo monta kertaa sitä alkanut tekemäänkin, ellen minä olisi toppuutellut. Tuossa seinustalla kun on pulpetti ja lasten kotileikkitavarat uuneineen ja nukensänkyineen (nämä stailasin kuvasta pois), joille ei muuta paikkaa ole ennen yläkerran valmistumista. Vielä täytyy siis yrittää kärsivällisesti odottaa näitä aivan viimeisiä silauksia.
  Instagramia seuraavat ovatkin jo nähneet meidän uusimman ostoksen eli rompetorilta löytämämme vanhan vedettävän kellon. Sille ei paljon hintaa jäänyt, kun myyjä itse pudotti hintaa monta kertaa alaspäin. Kello on mielestäni todella kaunis ja sopii kuin nakutettu meidän tuvan tyyliin ja väreihin. Mikä parasta, kello pysyy hyvin ajassa ja lyö aina tasa- ja puolitunnein komeasti. Pitäisi vain ottaa tavaksi vetää se aina tiettynä päivänä, jottei unohtuisi. Kaksi vuotta elelimme täällä ilman minkäänlaista seinäkelloa, sillä vanhan kodin kello ei tämän kodin tyyliin sopinut. Tuleva koululainen on juuri oppinut kellonajat ja muutenkin aloimme olemaan selvillä siitä, minkä tyylinen kello meille sopisi, joten nyt oli hyvä hetki sen ostamiselle. Yllättävän nopeasti sopiva tulikin vastaan.


ILOISIA KESÄPÄIVIÄ!

10 kommenttia:

 1. Ihana, seesteinen tunnelma kuvissasi.

  Mukavia ja iloisia kesäpäiviä myös sinulle.

  VastaaPoista
 2. Jos kellolle on huoltotarvetta, niin Laihialla on Viro niminen (taisi olla Matti etunimi), ties miten monennen polven, kellon korjaaja, jota voin lämpimästi suositella!

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella tunteen, kun tuollainen tehtävä saadaan valmiiksi. Ilme muuttuu kertaheitolla, joten onnittelut siitä ja kärsivällisyyttä niihin loppusilauksiin :). Kello on kyllä kaunis, juuri oikean sävyinen tuohon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Pilvi! :) Oli kyllä ihana saada nuo listat maalattua!

   Poista
 4. Kyllä olette löytäneet sopvian kellon ja myös tuo paikka on ihan kuin luotu sille. Tuota kaappia en koskaan lakkaa ihailemasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kissanminttu! Kyllä tuntui, että palaset loksahtivat paikoilleen, kun tuo kello pääsi paikalleen! :)

   Poista
 5. Hei mekin löydettiin pihakirppikseltä ihan just melkein tuollainen, ei vaan yhtä jämptisti käy 😃 Kelloseppä hoi.. /Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä hienoja! Meilläkin on nyt kello ollut jonkin aikaa pysähtyneenä, kun unohdettiin vetää se ja sit ei lyönnit oikein täsmännyt enää kellonajan kanssa, mutta eiköhän se vielä saada kuntoon. :D

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...