Talo Ahonlaidalla: Vanhoja tiiliä kukkapenkin reunalle

tiistai 5. syyskuuta 2017

Vanhoja tiiliä kukkapenkin reunalle

Aurinkoiset syyspäivät ovat olleet omiaan pihahommiin. Mies sai pari viikkoa sitten pihasaunan kehikon pystyyn ja viikonloppuna hän pesi hirret sekä lattialankut puhtaaksi painepesurilla. Itse innostuin tekemään yhden puutarhahomman, joka on ollut jo pitkään mielessä. Meillä on iso kasa vanhan purkutalon tulisijoista peräisin olevia punaisia tiiliä, ja niitä olin suunnitellut laittavani meidän liljapenkin ympärille. Projektin toteutusta on pitkittänyt se, että pelkän tiilien latomisen lisäksi halusimme kohottaa liljapenkkiä hieman. Liljojen keskellä ja ympärillä kasvoi ruohoa ja sen nyhtäminen kovasta maasta oli aika kova homma. Kukkapenkistä tuli lopulta oikein hieno ja vanhat tiilet sopivat mielestäni hyvin perinnepuutarhan tyyliin ja tunnelmaan. Tiiliä on vielä aika paljon jäljellä ja niitä tulen käyttämään myöhemmin varmasti muihinkin projekteihin.

 



 
Keskellä olevat keltapäivänliljat kukkivat jo aiemmin kesällä, ja ympärillä olevista rusopäivänliljoista osa kukkii parhaillaan. Maa on tuossa kohtaa kuiva ja kova, mutta mukava, että liljat silti kukkivat. Kesällä tuohon penkin ympärille kylvämämme nurmikkokin on alkanut nyt vasta kasvaa vähän paremmin, kun kunnon sateita saatiin kylvön jälkeen odotella monta viikkoa.



Esikoiselle nousi kuume perjantai-iltana ja kaunis lauantai-päiväkin meni hänen osaltaan pitkälti sisällä lepäillessä. Jossain vaiheessa päivää hän oli vähän pirteämmällä päällä ja kaipasi jotakin kivaa tekemistä, kun kirjanluku- ja lastenohjelmakiintiö oli jo täynnä. Askartelukaapista ei löytyny valmiita ompelukuvia, joten päätin piirtää hänelle ja tytölle lasten itse valitsemat kuvat. Ompelukuvien parissa vierähtikin aika mukavasti ja lapset olivat niin tyytyväisiä upeisiin aikaansaannoksiinsa. Itsekin olen salaa hieman ylpeä siitä, että sain varsinkin tuon hankalan Ninjan muistuttamaan edes vähän alkuperäistä kuvaa. :D




PIRTEÄÄ SYYSKUUTA!

6 kommenttia:

  1. Kukkapenkistä tuli kiva. On toi teidän talo mahtavan näköinen, hieno.
    Kivat askartelut ovat lapset tehneet.

    VastaaPoista
  2. Vanhat tiilet sopivat kyllä moneen ja kukkapenkistäkin tuli kaunis - mitä kivaa muuta vielä keksitkään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi! Monenlaistahan noista tiilistä voisi kehitellä, mutta uudet projektit saavat nyt odottaa talven yli :)

      Poista
  3. Monitaituri-Maria!! Sustahan on vallan pätevä puutarhuri kuoriutunut, ja taiteilijakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Joo, näin on! :D Just yks päivä mietin, että millonkahan teitäkin taas näkis! :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...