Talo Ahonlaidalla: Ihka ensimmäiset kirjoneulesukat

torstai 26. tammikuuta 2017

Ihka ensimmäiset kirjoneulesukat

Olen kutonut elämäni aikana valehtelematta yli viidetkymmenet villasukat, mutta kirjoneulesukkia en ole koskaan aiemmin kutonut. Tykkään sukkien kutomisesta todella paljon, koska se on helppoa ja työtä ei tarvitse tuijottaa koko aikaa. Kirjoneule on aina tuntunut liian työläältä, kun ohjetta pitää katsoa vähän väliä, langat ovat kierteellä ja ja työhön pitää keskittyä kunnolla. Marin ihanassa blogissa oli kuitenkin niin kaunis ja helpohkon oloinen kirjoneule-ohje, että pakkohan minunkin oli sitä kokeilla. 

 

 Täksi talveksi lapsilla on jo riittävästi sukkia, mutta kudoin tytölle ensi talvea varten marjapuuronpunaiset sukat valkoisilla kuvioilla. Olihan niissä enemmän työtä kuin tavallisissa raita- tai pitsisukissa. Ensimmäisen sukan jälkeen ajattelinkin, että jos jaksan toisen sukan vielä kutoa, niin siihen jäävät minun kirjoneuleeni vähäksi aikaa. Minä kun tykkään vain heilutella puikkoja tiuhaan tahtiin, enkä tuijotella koko ajan ohjeita! Mutta toinen sukka valmistuikin jo vähän nopeammin ja helpommin, joten ehkä näitä voisi tehdä joku päivä lisääkin. Sukista ei ehkä tullut maailman kauneimmat; kuviota on paikoin aika hankala erottaa ja muutamaa virhettäkään en jaksanut enää purkaa. Tyttö kuitenkin ihastui näihin epätäydellisiin, paria numeroa liian suuriin, sukkiinsa niin, että jätti ne koko loppupäiväksi jalkaansa, vaikkei normaalisti tykkää käyttää sisällä villasukkia. Siinäpä se paras kiitos! Valkoinen lanka on Seitsemää veljestä ja marjapuuronpunainen mitä lie saman paksuista lankaa.
 Pojallekin kudoin sukat ensi talveksi, mutta ne ovat hänen toiveestaan yksiväriset ruskeat sukat, joten enpä taida niitä suotta kuvailla. Tykkään, että kaikille lapsille on vähintään yhdet sukat odottamassa edellisten jäätyä pieniksi, niin ei tule paniikkia syksyllä, kun tarvittaisiin sopivat sukat kumisaappaisiin tai talvikenkiin. Pikkuveljelle ei tarvitse uusia sukkia kutoa, kun on iso joukko eri värisiä tytön ja pojan vanhoja villasukkia odottamassa.

Lopuksi vielä tiedote, joka on iloinen yllätys varmasti monelle täällä päin asuvalle, ainakin meidän perheelle se oli! Ykkösbasaari-kirppis laajensi pysyvästi aukioloaikojaan ja on nyt auki joka päivä klo 10-18 (poikkeukset ilmoitetaan erikseen). Meidän lapset heräävät aina aamulla tosi aikaisin, joten menemme mielellämme kirpparille heti kymmeneksi. Näin nälkä ja väsymys ei yllätä kesken kierroksen, vaan ehdimme ajoissa takaisin kotiin syömään ja päiväunille. :)*Yhteistyössä Ykkösbasaari* 

 

10 kommenttia:

 1. Halusin vain sanoa, että aivan ihana blogi! <3

  VastaaPoista
 2. Oletpa kutonut kauniit sukat, ihanan värisetkin! Kudoin nuorempana paljonkin, villapaitoja ja muuta, mutta sitten aloin saada allergiareagtioita villalangasta ja tuo mukava harrastus jäi. Pitäisipä koittaa, josko nyt taas pystyisi kutomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Onpas harmi tuo allergia! Toivottavasti olisi jo mennyt ohi ja kutominen onnistuisi taas! :)

   Poista
 3. Niin kauniit villasukat <3
  Itsellänikin on haaveena neuloa pitkävartiset villasukat itselleni ensi talveksi. Haittaakos tuo jos kesälläkin sukkia neuloo ;)

  VastaaPoista
 4. Voi.. olisimpa käsityö ihminen vaan kun en yhtään! Puutyö hommat luonnistuu kädenkäänteessä, nukkekoti näpertelystä nautin, askartelusta puhumattakaan. Haluaisin niin tehdä sukkia vaan kun en halua sitten kuitenkaan. Kouluaikoina en muista juuri tyttöjen kanssa olleeni käsitöissä. Jonkun pakollisen yhden kurssin tuskailin ompelukoneella ja kun pääsin puutyöhön oli vain taivas rajana. Katsotaan milloin sukkakynnys ylittyy, siihen voi kyllä vielä jokunen vuosi vierähtää 😀 Mutta voi... onneksi on tuollaisia taitajia joiden sukkia voi sitten ostaa omaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Minulta taas ei puutyöt onnistu, tai ehkä voisi onnistuakin, mutta minulla ei ole niihin niin minkäänlaista intoa, joten en ole ala-asteen puukässän jälkeen kokeillut. Jos innostusta löytyy kutomiseen, niin kannattaa kokeilla! Ei se ole vaikeaa! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...