Talo Ahonlaidalla: Pakkaspäivien iloja

perjantai 6. tammikuuta 2017

Pakkaspäivien iloja

Täällä on iloittu auringosta, lumesta ja kirpsakoista pakkaspäivistä. Pikkuveli on nukkunut näillä pahimmilla paukkupakkasilla päiväunet sisällä itkuhälyttimen kanssa ja me olemme tytön ja pojan kanssa rientäneet ulkohommiin. Poika halusi tehdä merirosvolaivan lumesta ja jonkinlaisen vaatimattoman paatin (jonka saa hyvällä mielikuvituksella näyttämään merirosvolaivalta) saimmekin vähistä lumista rakennettua.


Värjäsimme vesivärillä vettä ja jäädytimme muovikipoissa ja jääpalamuoteissa kultaharkkoja, timantteja ja muita aarteita. Teimme laivaan pari salakätköä aarteita varten. Aarteita oli kiva kätkeä lumeen ja etsiä. Kävipä välillä merirosvojen nukkuessa varkaitakin kähveltämässä muutaman kalleuden.
Kyllä tämä lumi ja auringonpaiste vaikuttavat ainakiin minuun ihan valtavasti. Olo on paljon virkeämpi ja iloisempi, kun ulkona ei ole niin synkkää ja pimeää. Nytpä suuntaan viemään tavaraa Ykkösbasaarille - hetki tervetullutta omaa aikaa tähän päivään. :)


Oikein mukavaa loppiaista!


6 kommenttia:

 1. Noi on hauskoja vesiväritimantteja! Tehtiin päiväkodissa lasten kanssa vastaavia ulkolekkeihin ja vaikka mitä mielikuvituksellista niillä keksittiinkään. Maitotölkkeihin jäädyttämällä saa hyviä harkkoja. Niitä kun on tarpeeksi niistä rakentaa jo vaikka mitä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tytön pastelliset kukanmuotoiset on mun lemppareita! :D Maitopurkkeihin saisi tosiaan upeita harkkoja ja rakennuspalikoita. :)

   Poista
 2. Olipas hauska idea nuo "timantit". Luulen että meillä noiden tekeminen otetaan innolla vastaan.😀
  Ja kyllä on niin komea tuo teidän talonne!☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Eriväriset timantit ovat kyllä kivoja ja kauniita leikeissä! :)

   Poista
 3. Ihanat timantit<3 Niin kauniita leikkivälineitä, ettei haittaa, vaikka lojuisivat leikin jälkeen pitkin pihaa:) Meillä on leikitty samoja aarteenetsimisiä lasten ollessa pieniä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä voisi tosiaan olla piha täynnä, eikä haittaisi äidinkään silmää yhtään :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...