Talo Ahonlaidalla: Vuoden päivät

tiistai 1. elokuuta 2017

Vuoden päivät

Aika on rientänyt ja olemme asuneet jo vuoden täällä uudessa kodissamme. Tasan vuosi sitten olimme nukkuneet ensimmäisen yön oman kodin makuuhuoneessa ja totuttelimme elämään uudenlaisessa kodissa ja ympäristössä. Vuosi on ollut hyvä ja rentouttava kolmen raskaan rakennusvuoden jälkeen. Ei ole ollut enää kiire ja hoppu, vaan rakentamista on saanut jatkaa omaan tahtiin ja omien voimien mukaan. Pienen maalaiskylän rauhallinen ilmapiiri on ollut omiaan kiireettömän ja levollisen elämän opetteluun. Ikkunasta avautuvaa maisemaa katsellessa lepää niin sielu kuin mielikin.Välillä sitä miettii, että onko talolla tapahtunut mitään edistystä muuton jälkeen. Kolmen vuoden rakennusaika vei voimia, joten paljon on vain lepäilty ja nautittu uudesta, vaikkakin keskeneräisestä, kodista. Kun oikein rupeaa listaamaan ja miettimään, niin monenlaista on kuitenkin saatu vuoden aikana tehtyä. Muutettaessa keittiö oli aivan kesken, ja sen valmiiksi saaminen olikin ensimmäinen urakka. Sen jälkeen laitettiin ikkunalistoja paikoilleen ja ompelin ikkunoihin verhot. Ennen joulua mies ehti vielä maalata piipun ja puuhellan huuvan valkoiseksi liitumaitomaalilla. Kevätpuolella kuistin paneeliseinät saivat maalia pintaansa ja mies rakensi sinne penkin kenkien säilytystä varten. Kevät ja kesä ovat menneet pitkälti kymmenien perinnepuiden, -pensaiden ja -kukkien istuttamisessa sekä aitan ja pihasaunan perustuksia tehdessä.
Seuraavaksi on tarkoitus pystyttää vanha aitta ja pihasauna ja toivottavasti ainakin jompaankumpaan saadaan katto päälle ennen talvea. Sisällä vuoroaan odottaa alakerran saaminen valmiiksi eli kuistin viimeistely, loppujen ikkunalistojen asennus ja maalaus, sisäovien maalaus sekä kodinhoitohuoneen kaappien ja saunan teko. Työt eivät siis ihan heti lopu kesken.

Postauksen kuvat ovat tämän päivän eväsretkeltä, jonka teimme lasten kanssa läheiselle pienelle metsätielle. Näissä kauniissa maisemissa käyn myös välillä lenkillä. Löysimme metsästä muutaman mustikan mukin pohjalle. Piirakaksi asti niistä ei riittänyt, joten lapset söivät ne parempiin suihin.ILOISTA ELOKUUTA!


10 kommenttia:

 1. Yksivuotis onnittelut! Kiva, että ootte osanneet nautiskella työnne tuloksista, lepo on varmasti tullut tarpeeseen! Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! On ollut kyllä ihana vuosi ja seuraavat vuodet ovat varmasti vielä ihanampia, kun saadaan pala palalta kotia ja pihaa vielä valmiimmaksi. :)

   Poista
 2. Niinhän se on, että työt eivät kyllä tekemällä lopu :) Ja vuodet vierivät yllättävän nopeasti. Itseltäni meni meidän 1-v. "vuosipäivä" tässä talossa vähän ohi, koska esikoinen oli silloin vauva. Sitten syntyi toinen ja sen jälkeen aika onkin mennyt ihan hujauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika rientää nopeasti ja aina ei meinaa pysyä perässä. Minäkin ihan yhtäkkiä havahduin eilen siihen, että nyt on vuosi tullut täyteen ja piti siltä istumalta lähteä lasten kanssa retkelle, että saan postausta varten kuvat, kun mitään sopivia kuvia ei ollut kamerassa valmiina. :D

   Poista
 3. On varmasti ollut antoisa vuosi asua uudessa kodissa! Paljon olette saaneet aikaiseksi. Täytyy muistaa välillä nauttia vain, kyllä ne keskeneräiset työt voivat odottaa. Aivan täydellisiä maalaismaisema kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Täällä uudessa kodissa on ihana asua ja ikkunasta avautuvia maisemia on ilo katsella :)

   Poista
 4. Teillä on siellä juuri sellaiset maisemat, joista aina vaan haaveilen: peltojen reunamilla mutkitteleva soratie, valtoimenaan kukkivat ojanpientareet, viljapellon laiho ja siellä kaiken keskellä oma kultainen koti - kaikki niin kaunista maalaisidylliä! ❤

  Ajatella, vuosiko siitä jo on? Niin nopeasti päivät kuluvat ja viikot seuraavat toisiaan, ettei perässä meinaa millään pysyä. Paljonhan te olette saaneet aikaan muutonkin jälkeen. Kaikki tehty työ vie askeleen verran kohti valmiimpaa. Se riittää 💛

  Meidänkin haave maalaisidyllistä ja vanhasta, siirrettävästä hirsitalosta saattaa sittenkin olla totta jonain päivänä. Jos asiat lutviutuvat onnellisesti, saatanpa laitella jossain vaiheessa sinulle sähköpostia - ihan noin niin kuin konsultaatiomielessä. 😉

  Ihania elokuun päiviä sinulle ja perheellesi! 😚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaaru! <3 Ihana kuulla, että teidän projekti saattaa olla toteutumassa! Laittele ihmeessä sähköpostia! :)

   Poista
 5. Ihanat maisemat, vähän kuten meilläkin, peltoa ja metsää sekä oma rauha.
  Kyllä ne työt siitä sitten pikkuhiljaa valmistuu. Vähän päivässä paljon viikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltomaisemaa on rauhoittavaa katsella. Rakennustöitä on mukava tehdä pikku hiljaa omaan tahtiin :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...