Talo Ahonlaidalla: Operaatio Joulun Lapsi

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Operaatio Joulun Lapsi

Tänä vuonna saimme viimein tehtyä jotakin, mitä meidän on pitänyt tehdä jo monena aikaisempana vuotena, mutta aina se on vain jäänyt. Kokosimme isompien lasten kanssa joulupaketit, jotka jaetaan Operaatio Joulun Lapsi -kampanjan kautta Romanian ja Moldovan vähävaraisille lapsille jouluksi.

Aikaisempina vuosina asiaa on hankaloittanut se, että olen muistanut koko kampanjan niin myöhään, etten ole enää ehtinyt hankkia kaikkia pakettiin tarvittavia vaatteita ja tavaroita. Nyt olin liikkeellä hyvissä ajoin; ostin ensimmäiset vaatteet jo viime keväänä alennusmyynneistä valmiiksi. Muutenkin olen ostanut tavaroita pikku hiljaa alennusmyynneistä ja yleensä silloin, kun olen ollut yksin kaupoilla. Näin olen välttynyt siltä, etteivät omat lapset kinua myös kaupassa kaikkia mahdollisia leluja ja söpöjä vaatteita itselleen. Villasukat ja lapaset kudoin itse.
 Lapset eivät olleet oikeastaan edes nähneet paketin leluja ja tarvikkeita, sillä olin piilottanut ne aina jemmaan. Pari viikkoa sitten pikkuveljen päiväunien aikaan kaadoin kaikki tavarat kassista pöydälle ja rupesimme 4- ja 6- vuotiaiden kanssa kokoamaan paketteja. Kumpikin sai tehdä paketit oman ikäiselle lapselleen. Luettelin Operaatio Joulun Lapsen nettisivuilta löytyvästä luettelosta yksitellen, mitä pakettiin tarvitaan ja lapset saivat etsiä kasasta kaikki tarvittavat vaatteet, lelut, värikynät sun muut. Tämä oli lasten mielestä tosi hauskaa puuhaa!

Kaikki sujui niin hyvin, että ensi vuonna taidan ottaa lapset mukaan myös lahjojen hankintaan. Lapset taisivat ymmärtää, että paketit menevät tosi köyhille lapsille, joille tämä on luultavasti ainut kunnon joululahja, joten he eivät olleet lainkaan kateellisia, vaikka ihailivatkin toki monia kivoja leluja ja muita juttuja. Eskarilainen tosin kysyi ihmeissään, että onko siellä maassa vain kaksi köyhää lasta, kun teimme vain kaksi pakettia. <3 Ensi vuonna taitaa pikkuvelikin saada tehdä oman pakettinsa.


Onhan tällaisen joulupaketin kokoamisessa enemmän hommaa, kuin rahan tiputtamisessa kolehtihaaviin tai siirtämisessä tililtä toiselle. Mutta varsinkin lasten kanssa ja ihan muutenkin tällainen konkreettinen lahja tuntuu jotenkin luontevammalta ja henkilökohtaisemmalta ja tietää, että lahja menee varmasti perille. Suomessakin toki riittää autettavia lapsia ja perheitä. Toivon ja rukoilen, että auttajia riittää tänäkin jouluna perheille niin kotimaassa kuin maamme rajojen ulkopuolellakin.

Jos kiinnostuit Joulun Lapsi -paketin teosta, niin vielä on hyvin aikaa koota oma paketti! Listan pakettiin tarvittavista tuotteista sekä muita hyödyllisiä ohjeita löydät  täältä. Sivuilta löydät myös pakettien palautuspisteet. Paketit täytyy palauttaa 13.-20.11. välisenä aikana. Viime vuonna kenkälaatikkopaketteja on lähtenyt Suomesta yli 37000, joten ihan pienestä operaatiosta ei ole kyse!
 Näin lähti marraskuu käyntiin ja heti jouluaiheiselle postauksella! Tästä se joulunodotus kunnolla alkaa, ainakin täällä Ahonlaidalla!


MUKAVAA MARRASKUUTA!8 kommenttia:

 1. Minäkin olen tehnyt noita paketteja. Ostin kans pitkin vuotta halvalla vähän kaikenlaista juttua.
  Sen huomasin että pojat varsin n. 15 v. niille ei tahdo löytyä tavaraa, ja jos kutoo sukat/lapaset, ovat jo aikuisten kokoa, niin tuntuu ettei pakettiin mahdu muuta :)
  Olen parina vuotena tehnyt ns. virtuaalipaketin, muistaakseni hinta oli 40 euroa, siinä laitoin isommille pojille tavarat. Se on kätevä, kun asun maalla, ei meillä ole ns. halpiksia. Täytyis ajaa tuon tuosta 60 km.
  Hienoa kun innostuit tekemään noita paketteja. Olen nähnyt kuvia Romanian lapsista, se nauru ja leveä hymy kyllä palkitsevat antajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla, että moni teistä lukijoistakin on tehnyt näitä paketteja! :) Tuo on varmasti ihan totta, että isommille pojille on hankalampi keksiä tavaroita, kun ei mitkään pikkuautot tai muut lelut enää kiinnosta ja tosiaan sukat ja paitakin vievät laatikossa paljon enemmän tilaa, kuin pienempien lasten. Huomasin itsekin tuon virtuaalipaketti-mahdollisuuden ja se onkin tosi hyvä vaihtoehto! Kyllä nämä ovat todella tärkeitä paketteja ja varmasti vuoden kohokohta monelle lapselle!

   Poista
 2. Kaunis teko ja ajatus sen takana! Meillä otetaan töissä vastaan noita paketteja, lisäksi kerätään lasten jouluaiheisia piirustuksia ja maksetaan jokaisesta palautetusta työstä paikallisten vähävaraisten lasten auttamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, että varsinkin näin joulun alla järjestetään monenlaisia keräyksiä ja autetaan niitä lapsia ja perheitä, joiden joulu olisi ilman ulkopuolista apua melko ankea! Hyvä mieli tulee niin auttajille kuin avunsaajillekin. :)

   Poista
 3. Ihanaa, että sinäkin osallistut tähän kampanjaan. Itse olen tehnyt paketteja jo lähes parikymmentä vuotta ja muistan, kuinka nuorempi poikani oli (pienenä)kovasti kiinnostunut pakettien täyttämisestä ja lähetysoperaatiosta. Teen saman kuin sinäkin: hankin tavaroita pitkin vuotta ja sukkia neulon aina lähes kassillisen. Tänä vuonna sain lahjoituksena trikoota, josta olen värkännyt myssyjä. Vaikka paketin täyttäminen vaatiikin vaivaa, on siitä saatu ilo moninkertainen.
  Siunausta Sinulle ja perheellesi! Taivaan Isä palkitkoon vaivannäkösi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piipe A! <3 Sinä oletkin ollut tosi ahkera pakettien kanssa! Hienoa, että on olemassa auttamishaluisia ihmisiä! Näitä paketteja on kyllä taatusti vähintään yhtä mukava tehdän kuin saadakin! :)

   Poista
 4. Ihana idea, varmasti ilahduttaa lahjansaajia :) Minä olen miettinyt meidän perheelle kummilapsen hankkimista jostain kaukaa, siitä voisi olla iloa koko perheelle (sekä meidän että vastaanottajan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että näistä paketeista on suuri ilo lapsille! Kummilapsi-työ on myös tosi tärkeää ja voi muuttaa kummilapsen elämän suunnan aivan täysin! Tosi hienoa, että mietitte kummilapsen hankkimista. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...