Talo Ahonlaidalla: Virkattu tyyny

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Virkattu tyyny

Tällä hetkellä minulla on urakkana tehdä uudelle sohvallemme erilaisia sisustustyynyjä. Yksi on nyt valmiina, toinen tekeillä ja loput vasta haaveissa. En millään raaskisi ostaa tyynynpäällysiä valmiina, kun kerran osaan itse virkata, kutoa ja ommella. Vaikka nettikaupat ja sisustusputiikit ovat kyllä täynnä kauniita tyynyjä. Ne ovat vain yleensä niin hintavia, että yhden valmiin tyynyn hinnalla tekee aika monta itse.

Halusin tehdä jonkun kauniin virkatun pitsityynyn, mutta en meinannut millään löytää kivaa ohjetta. Aikani etsittyäni löysin kuitenkin silmääni miellyttävän mallin Mary Oljen Kauneimmat käsityöt -kirjasta vuodelta 1979. Ohjeen oli kirjaa varten "luovuttanut jäljennettäväksi neiti Meeri Salmi Helsingistä". :) Virkkasin ohjeen mukaan yhdeksän neliötä, yhdistin ne kiinteillä silmukoilla ja kiinnitin pitsin käsin ommellen tekemääni valkoiseen vetoketjulliseen tyynynliinaan. Jos joku kiinnostuu tästä mallista, niin voin laittaa vaikka sähköpostilla virkkausohjeet.



Toisena sohvana meillä on Ikean valkoinen Klippan, jonka ostin asuessani vielä yksin. Silloin tykkäsin modernista ja pelkistetystä sisustustyylistä. Olen nyt yrittänyt tehdä sohvasta vähän kotoisamman näköistä palmikkoneulepeitolla ja taljalla. Pentikin koristetyynyt ovat tosi nätit, mutta saavat luultavasti poistua pian, kunhan saan uusia hempeämmän värisiä tyynyjä tilalle. Nyt kevään ja kesän lähestyessä taljan ja palmikkopeiton joudun varmaan laittamaan talvisäilöön ja täytyisi keksiä jotakin muuta tuohon sohvan päälle, kun se on pelkästään jotenkin niin kolkko ja moderni. Olen vähän miettinyt jotakin vaaleanpunavalko-sävyistä romanttista peittoa, ehkäpä kukallista, mutta en tiedä, olisiko se sopiva ratkaisu. Vinkkejä otetaan vastaan!

Kunhan poika herää päiväunilta, niin lähdetään koko perhe ulos nauttimaan ihanasta auringonpaisteesta! :)

15 kommenttia:

  1. Sä oot kyllä taitava tekeen! Meeri-neidillä on ollu hieno ohje.

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköinen tyyny!=) Itse ei mitkään puikot pysy käsissä=/ Kannattaa kyllä ehdottomasti itse tehdä jos on taitoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Joanna! Siitä vain puikot tai koukku käteen ja harjoittelemaan, jos innostusta riittää :)

      Poista
  3. On kyllä todella ihanan näköistä! Itse olen juuri sellainen peukalo keskellä kämmentä tyyppi näissä jutuissa joten ihastelen muiden juttuja ;) Ja ostan tyynynpäälliset kaupasta - olen suureksi ihmetyksekseni löytänyt Hennesin Home puolelta tosi kauniita ja vähän edullisempia tyynynpäällisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ada! Täytyykin tutustua tuohon Hennesin valikoimaan :)

      Poista
  4. Aivan ihastuttava tyyny! Mulle vois laittaa ohjeen :) Tänne teidän entiseen naapuriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laitan ohjeen sulle s-postilla heti, kun kerkiän näpyttelemään sen koneelle :)

      Poista
  5. Tosi kiva malli! Vieläkö sulta löytyy tuo ohje? Se on taidettu virkata pienmmistä neliöistä ja sitten yhdistää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuossa on 9 neliötä, jotka on yhdistetty. Kyllä ohje löytyy vielä. En löytänyt sun blogeista sun mailiosoitetta. Laitatko vaikka mulle mailia (vaniljanvalkoista@gmail.com) niin lähetän sulle ohjeen!

      Poista
  6. Kiva, laitan sulle osoitteen heti :). Teillä on muuten tosi mielenkiintoinen taloprojekti edessä. Tulee varmasti tosi upea, en malta odottaa kuvia :).

    VastaaPoista
  7. moi! ihana tyynynpäällinen:). onkos ohje vielä tallessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Ohje on tallessa. Laitan sen sinulle sähköpostilla heti, kun ehdin :)

      Poista
  8. moi
    todella kaumis tyyny, jos sinulla vielä ohje tallessa, ottaisin mielelläni :)
    satu.vartiainen@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä ohjeen pitäisi olla vielä tallessa. Laittelen sinulle postia, kunhan löydän sen :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...