Talo Ahonlaidalla: Jotakin vanhaa

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Jotakin vanhaa

Lupasin laittaa kuvia löytämistämme vanhoista huonekaluista, joten tässä niitä tulee. Mies löysi netistä ihanan vanhan etelä-pohjalaisen kehdon ja ihastuttiin siihen molemmat heti. Kehdon jalakset ovat jännästi pituussuunnassa, kun ne yleensä ovat poikittain. Luultavasti maalaamme kehdon kesällä jollakin valkoisen sävyllä tai sitten jollakin läpikuultavalla vaalealla vahalla. Katsotaan, mikä olisi hyvä ratkaisu. Onhan se tuollaisenaankin hieno, mutta tykkäämme vaaleasta kuitenkin enemmän. Kehto saa olla nyt aluksi kauniina koristeena makuuhuoneessamme, mutta toivottavasti se tulee joskus vielä käyttöönkin.


Samasta paikasta hankimme myös kaikkiaan 13 jugend-tuolia. Ensin ostimme vain 7 tuolin sarjan, mutta päätimme sitten varata vielä kuusi tuolia lisää, kun olivat lähes täysin samanlaisia, kuin tuo toinen sarja. Onpahan sitten kahdeksan hengen pöytään tarpeeksi tuoleja ja vielä jää muutama ylikin. Nykyiseen asuntoomme kaikki tuolit eivät kyllä todellakaan mahdu. Itse olisin ehkä tykännyt vähän koristeellisemmista tuoleista, mutta tykkään kyllä näistäkin kovasti. Sanoin miehelle, että voimme sitten etsiä jonkun koristeellisemman pöydän, mutta kuulemma ei voi eri tyylejä sekoittaa, jos antiikkia arvostaa. Katsotaan sitten, minkälaiseen pöytään päädymme. :) Näistä tuoleista muutama on sen verran hyvässä kunnossa, että saivat jäädä sisälle ja loput joutuvat varastoon odottamaan kesää. Kesällä kunnostamme tuolit ja maalaamme uudestaan. Osasta on maali rapissut aivan täysin.


Tänään suuntaamme vielä pojan kanssa taaperomuskariin. Haimme muskaripaikkaa jo syksyllä, mutta saimme neljännentoista varasijan. Nyt sitten viimein oli paikka vapautunut, joten loppukevääksi pääsemme lauleskelemaan. Kotona kyllä laulamme myös paljon, mutta pojalle ja äidillekin tekee hyvää päästä välillä ihmisten ilmoille. Muskarin jälkeen alkaakin sitten viikonlopun vietto. Kaikenlaista menoa ja meininkiä luvassa tälle viikonvaihteelle.

Oikein mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

 1. Argh, toi kehto on niin ihana että saatan kohta KUOLLA sen takia tähän koneen ääreen! :) Mun sielu huutelee että "älkää maalatko!" kun se on minusta ihan täydellinen tollasena. Mutta toisaalta myös ymmärrän, kun itsekin tekee mieli sutia kaikki aina vaaleaksi. :) Mutta pienenä sivukommenttina voisin kuitenkin kertoa, että:

  vuokra-asunnossa munkin teki mieli pelkästään valkoista. Nyt yllättäen kun asutaan ihan vaaleassa talossa, tuntuu myös jotkut muut jutut kuin täysvalkoiset tosi kivoilta! Ihan vaan pari juttua. Mitäs jos te sit uudessa kodissa kadutte kehdon maalausta?

  Noi tuolitkin on tosi kivat. Meidän pitäis kipeesti ostaa tuolit, mut en löydä niitä mistään! Osaisitko vinkata mitään nettikauppaa tai muuta? Uutta tai vanhaa, ei väliä! :)

  Ja sun uus bannerikin on kiva. Kaikki on vissiin kivaa tänä perjantaina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mimmu, älä nyt sentään kuolla kupsahda! Sun perustelut olla maalaamatta kehtoa on kyllä tosi järkeenkäyvät. Tässä vuokra-asunnossa minäkin haluan kaiken kauniin valkoiseksi, koska se vie huomion pois kaikista asunnon rumista kohdista. Nyt osaan jopa ehkä kuvitella tuon kehdon meidän tulevassa kauniissa vaaleassa talossa ja sehän näyttää tuollaisenaan oikein ihanalta! Täytyy ottaa asia tarkkaan pohdintaan miekkosen kanssa. Kiitos, kun kyseenalaistit meidän maalausvimman :)

   Meidän tuolit ja kehto ovat täältä: www.anno.fi . Siellä on kehtoja lisääkin ja paljon tuoleja myös. :)

   Poista
  2. Tuolla on siis kaikkea vanhaa. Muuta vinkkiä en oikein osaa antaa.

   Poista
 2. Oi, että ompas ihanat! Mukavaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...