Talo Ahonlaidalla: Vieraita ja sairastelua

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Vieraita ja sairastelua

Eilen käytiin valokuvaamossa ottamassa pojasta 1-vuotiskuvia. Poika ei ole koskaan kovin herkästi hymyillyt kameralle ja niinpä hän tälläkin kertaa päätti pitää kulmat tiukasti kurtussa ja jättää hymyilyt väliin. Hän keskittyi kuvausrekvisiitan tutkimiseen ja leikkimiseen, eivätkä siinä  äidin, isin ja valokuvaajan hassutteluyritykset auttaneet. Onneksi kuvien onnistuminen ei ole hymyilystä kiinni. Poikahan on niin suloinen ilman hymyäkin. :) 

En sitten tiedä, vaikuttiko päivän kuvauksiin ja olotilaan jo se, että poika sairastui illalla elämänsä ensimmäiseen mahatautiin. Siinä meni illan aikana muun muassa olohuoneen matto ja ties kuinka monet vaatteet pesuun, kun ei mikään pysynyt pienen sisällä. Yö sujui peloistamme ja sänkyjen vuoraamisesta huolimatta uskomattoman hyvin. Poika heräsi vain kerran yön aikana ja  annoin tietenkin maitoa ja vettä, ettei aivan kuivu. Onneksi yövieroitus ei tämän taudin takia mennyt pieleen. Tänään on jo ollut parempi olo. Kiitollinen saa olla, jos näin vähällä päästiin. Muutenkin poika on sairastellut todella vähän, vain pari flunssaa ennen tätä.

Ystäväpariskunta kävi myös eilen kylässä. Urheita vieraita, kun uskalsivat tulla, vaikka poika sairasti. Mukava nähdä pitkästä aikaa ystäviä entisestä kotikaupungista ja jakaa kuulumisia puolin ja toisin. He toivat pojalle myös hienon lahjan: puisen xylofonin. Etsin sellaista pojalle jo joululahjaksi, mutten löytänyt kaupasta, enkä sitten viitsinyt netistä tilata. Nyt poika sitten sai hienon soittopelin, jota on soiteltu ja tutkittu jo innokkaasti. Kiitos mieluisasta lahjasta ja vierailusta! 

























Löysin netistä Pirkan sivuilta tosi mehevän ja herkullisen porkkanakakkureseptin. Päälle laitoin tällä kertaa keväisen värisiä nomparelleja. Alkuperäiseen reseptiin tein muutaman pienen muokkauksen.

Porkkanakakku

5 isoa porkkanaa
3 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl öljyä
3,5dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria

Kuorrutus:
50g voita
180g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
1tl vaniliinisokeria

Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi mantelirouheella tai -lastuilla, strösseleillä tai nomparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Hyvä ku on ohje täällä! Tekee mieli leipomaan.. pitää kai oottaa aamua kuitenkin? Tosi hyvää!

    Onneksi ei menny yö ja vierotushommat pieleen taudin takia, oi urheat vanhemmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun teillekin maistui! Syötiin loput kakusta aika nopeasti miehen kanssa :D

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...