Taas olisi tulossa yksi herkkuresepti. Mitenkäs näitä leivonnaisia nyt päätyy joka postaukseen! Kyllä tämä joulukuu tahtoo olla aikamoista leipomista ja herkuttelua, kun on vain niin kiva testata erilaisia reseptejä ja tietenkin myös maistella valmiita tuotoksia. En tiedä, pitäisikö vallan aloittaa jonkin sortin herkkulakko. Heti joulun jälkeen siis, ei tietenkään aiemmin! ;)
Näin jossakin lehdessä hyvän näköisen marenkirahkakakun ohjeen ja päätin tehdä siitä jouluisen version. Ohje löytyy myös Valion sivuilta. Tämä on siitä ihana resepti, että sen voi muutta tosi helposti eri makuiseksi muuttamalla pohjan keksien ja maustetun rahkan makua. Meidän itsenäisyyspäivän kakku syntyi käyttäen pohjaan digestive-keksien lisäksi pipareita ja myös rahkan mauksi valitsin piparkakun. Päälle tuleva marenkikerros kruunaa koko herkun. Omaa kakkuani voisi kutsua pikemminkin tortuksi, niin litteä siitä tuli, mutta itse olen aina sitä mieltä, että maku on näissä leipomuksissa se tärkein.
Marenki-rahkakakku
Pohja:
175g keksejä esim. suklaa, kaura tai digestive
50g voita
Täyte:
2prk (yht. 400g) maustettua rahkaa
Marenki:
3 munanvalkuaista
1,5dl sokeria
1tl maissitärkkelystä (Maizenaa)
Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
Näin jossakin lehdessä hyvän näköisen marenkirahkakakun ohjeen ja päätin tehdä siitä jouluisen version. Ohje löytyy myös Valion sivuilta. Tämä on siitä ihana resepti, että sen voi muutta tosi helposti eri makuiseksi muuttamalla pohjan keksien ja maustetun rahkan makua. Meidän itsenäisyyspäivän kakku syntyi käyttäen pohjaan digestive-keksien lisäksi pipareita ja myös rahkan mauksi valitsin piparkakun. Päälle tuleva marenkikerros kruunaa koko herkun. Omaa kakkuani voisi kutsua pikemminkin tortuksi, niin litteä siitä tuli, mutta itse olen aina sitä mieltä, että maku on näissä leipomuksissa se tärkein.
Marenki-rahkakakku
Pohja:
175g keksejä esim. suklaa, kaura tai digestive
50g voita
Täyte:
2prk (yht. 400g) maustettua rahkaa
Marenki:
3 munanvalkuaista
1,5dl sokeria
1tl maissitärkkelystä (Maizenaa)
Murenna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
Painele keksiseos napakaksi kerrokseksi pohjalle ja
reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
Levitä rahka tasaisesti keksipohjalle. Esipaista uunin ala-/keskitasolla 200 asteessa 15 min.
Ota esipaistettu kakku uunista. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 15 min.
Nosta samalla uunin lämpötila 220 asteeseen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen
vaahdottamisen loppuvaiheessa. Siivilöi joukkoon lopuksi
maissitärkkelys. Sekoita.
Levitä marenki rahkan päälle keksireunaa myöden. Jatka kypsentämistä vielä 6 - 7 min, kunnes marenki on saanut hieman väriä.
Jos marenkia on tarttunut vuoan reunoihin, irrota se varovasti veitsellä.
Tarjoa jääkaappikylmänä, mielellään saman päivän aikana.
Tällä reseptillä tulisi varmasti ihana myös sitruunanmakuisella rahkalla ja kaura- tai digestivekekseillä. Toinen versio, jota haluaisin kokeilla on suklaakeksit pohjaan ja väliin minttu-suklaa -rahkaa. Varmasti tuo alkuperäisen ohjeen luumu-kanelikin olisi herkullinen.
Sitten vielä muutama kuva meidän uudesta leikkuulaudasta. Mies teki sen keittiön koivutasosta ylijääneestä palasta ja laittoi sen yhteen saarekkeen matalaan ylälaatikkoon. Leikkuulauta on hieman kapeampi kuin laatikko, jotta leivänmurut voi tarvittaessa pyyhkäistä laudan molemmin puolin laatikon sisään ja tyhjentää sieltä aina aika ajoin. Leikkuulaudan saa nostettua pois paikoiltaan, samoin laatikon, joten sen tyhjentäminen käy kätevästi.
Sitten vielä muutama kuva meidän uudesta leikkuulaudasta. Mies teki sen keittiön koivutasosta ylijääneestä palasta ja laittoi sen yhteen saarekkeen matalaan ylälaatikkoon. Leikkuulauta on hieman kapeampi kuin laatikko, jotta leivänmurut voi tarvittaessa pyyhkäistä laudan molemmin puolin laatikon sisään ja tyhjentää sieltä aina aika ajoin. Leikkuulaudan saa nostettua pois paikoiltaan, samoin laatikon, joten sen tyhjentäminen käy kätevästi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Viestisi ilahduttaa!