Talo Ahonlaidalla: Ahonlaidan ensimmäinen joulu

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Ahonlaidan ensimmäinen joulu

Lapset ovat olleet nukkumassa jo monta tuntia, ja ensimmäinen jouluaatto täällä uudessa kodissa on kohta takana. Jännitin hieman, että miten osaamme viettää joulua vain oman perheen kesken, kun aina ennen olemme olleet vuoronperään kummassakin mummulassa joulun. Hyvin saimme kuitenkin päivän sujumaan ja saimme luotua mukavia jouluperinteitä oman perheen voimin. 

Aamulla keitin riisipuuron ja sitä söimme eilen keitetyn sopan kanssa. Joulusaunaan emme vielä tänä vuonna päässeet, mutta suihkussa kävimme koko porukka. Eiköhän se saunakin ensi jouluksi valmistu. Puhtaat vaatteet päälle saatuamme katsoimme netistä hieman Joulupukin kuumaa linjaa sekä ihanan Lumiukko-piirretyn.

 
 
 Joulurauhan julistuksen jälkeen oli aika käydä joulupöytään. Jouluruuat onnistuivat hyvin, vaikka tämä oli ensimmäinen kerta, kun valmistimme kaiken itse. Aiemmin olemme olleet aikalailla mummujen valmiissa joulupöydissä. Minulle ja miehelle maistui hyvin, pieninkin maisteli laatikoita ja rosollia, mutta nuo isommat osaavat kyllä jo aika kiitettävästi valikoida syömisiään. Mies on luvannut ottaa vielä joulunpyhien jälkeenkin jouluruokaa monena päivänä töihin evääksi ja minullekin jouluruoka maistuu, joten emmeköhän me nämä loputkin pöperöt saa kahdestaan syötyä.Pikkuveljen päiväunien aikaan pelasimme tytön ja pojan kanssa lautapelejä ja luimme muutaman kirjan. Poitsun herättyä herkuttelimme taatelikakulla, joulutortuilla ja pipareilla. Koska joulun todellinen sanoma on meille tärkeä, niin ennen lahjojen jakoa istuimme kuuntelemaan, kun mies luki jouluevankeliumin. Lapset kyselivät jo malttamattomina, että milloinkahan se pukki oikein tulee. Olimme puhuneet, että pukki saattaa olla niin kiireinen, että jättää vain lahjasäkin kuistille ja tämä tuntui olevan lasten mielestä ihan käypä järjestely. Niinpä sillä välin, kun katsoimme viimeistä jaksoa Heinähattu ja Vilttitossu -joulukalenterista, oli kuistiin ilmestynyt pukin tuoma lahjasäkki.

 Loppuilta menikin lahjoja avatessa, ihastellessa ja leikkiessä. Kaikki lapset saivat noin viisi pakettia, jotka olivat lähisukulaisten ostamia. Itse emme ole ostaneet oikeastaan koskaan meidän lapsille joulu- tai syntymäpäivälahjoja, koska muuten lahjoja olisi aivan liikaa. Pari pakettia taitaa jokaiselle tulla vielä niiltä sukulaisilta, joiden lahjat eivät vielä ennättäneet pukin säkkiin. Mummut ja papat kyselevät aina meiltä lasten lahjatoivomuksia, joten lahjat ovat aina hyvin mieluisia ja tarpeellisia. Me aikuiset emme juuri paketteja kaipaa, emmekä miehen kanssa sellaisia vaihda, mutta jostakin oli meillekin muutama lahja säkkiin ilmestynyt. Saimme jokainen yhden kirjan ja ne ovatkin minusta mitä ihanampia lahjoja. Paketeista kääriytyi lapsille myös uudet pehmeät yöpuvut, joissa oli hyvä mennä nukkumaan kutkuttavan jännittävän päivän jälkeen.Rentouttavia joulunpyhiä!

 

12 kommenttia:

 1. Kaunis joulukoti teillä :) Mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva lapsista uusissa yöpuvuissaan. Muistan itse lapsuudesta saavani uuden pyjaman ja se oli upeeta kun aattoiltana sai sen pukea ylle ja mennä nukkumaan.
  Nyt meillä oli rauhallinen aatto, miehen kanssa kahdestaaan, vettä satoi
  Onneksi nyt on hentoinen lumi maassa. Jouluaatosta olen kirjoitellut omassa blogissa, joulupäivästä jatkan kirjoittelua myöhemmin, ehkä huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Onneksi tosiaan on edes pieni lumikerros maassa. Täytyykin käydä lukemassa taas muidenkin blogeja nyt, kun palasimme juuri mummulavierailuilta. :)

   Poista
 3. Kaunista ja niin tunnelmallista! Ihana kun lahjojen määrä on maltillinen, silloin sitä ehtii kaikesta myös nauttia! Mukavaa loppu vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Lapset olivat oikein tyytyväisiä paketteihinsa, eivätkä olisi yhtään enempää kaivanneetkaan. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Meillä oli kyllä ihana joulu. :)

   Poista
 5. Voin vain kuvitella miten joulu on ollut varmasti tunnelmaa täynnä uudessa kodissanne! Se mitä itse ikävöin, joulun tekee niin erilaiseksi pienet lapset...heidän riemu ja jännitys. Ihailen sitä että osaatte pitää lahjamäärän aisoissa, kyllä joulun kuuluisi olla aivan muuta kuin se valtava röykkiö turhanpäiväistä tavaraa.
  Hyvää loppuvuotta perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Onhan se joulu erilainen pienten lasten iloa ja riemua katsellessa. :) Meillä on täällä kodissa niin rajalliset tilat ennen yläkerran valmistumista, että senkään takia ylimääräistä roinaa ei kaivata, eikä kyllä muutenkaan. :)

   Poista
 6. Teidän ensimmäinen joulu siellä, ja meidän täällä - moni asia kuulosti tutulta! Että ensimmäistä kertaa joulua tehdään itselle laatikoineen kaikkineen! Teillä näyttää niin upealta ja tunnelmalliselta että!! En malta odottaa, että pääsen kokemaan tuon talon tunnelman itsekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Teillä oli varmasti kans ihana joulua omassa kodissa! Kiva saada teidät tänne! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...