Talo Ahonlaidalla: Edistystä joulu- ja sisustushommissa

tiistai 20. joulukuuta 2016

Edistystä joulu- ja sisustushommissa

Jälleen on saatu jotakin aikaiseksi niin jouluvalmisteluiden kuin talon sisustuksenkin suhteen. Sähkömies kävi viime viikolla laittamassa lisää valaisimia kattoon. Ruokapöydän päälle tuli kaksi suutarinlamppua, jotka ostimme edullisesti Minimanista. Ruokailutilan ilme muuttui kyllä hetkessä, ja on ihanaa, kun pöydän ääressä näkee nyt piirrellä ja touhuta paremmin. Ikkunalistat ovat myös alapuolelle tulevia ikkunalautoja (ja maalausta) vaille valmiit. Sain myös ensimmäiset salusiinit ommeltua ruokapöydän päädyssä olevaan ikkunaan. Olen ehkä maailman huonoin ikkunaavasten kuvaaja, mutta muutaman julkaisukelpoisen kuvan sain otettua. Verhot on ommeltu vanhoista pitsilakanoista, joita olemme hankkineet käytettynä. Ikkunan yläosaan tulee vielä myöhemmin verhotankoon kappa lakanan pitsiosasta. Vaikka vanha lakanakangas on melko tönkköä ja paksua, niin minusta salusiinit näyttävät silti kauniilta. Yhteen vedettynä ne eivät kyllä näytä aivan yhtä hyvältä, kun nuo rypytetyt yläosatkin menevät lähes suoraksi, mutta hyvin kelpaavat meille. Kahteen ikkunaan aion vielä ennen joulua tehdä samanlaiset ja jatkan hommia sitten joulun jälkeen.
Ripustin salusiinien yläpuolelle ikkunaan vielä juuttinarun, jossa on sydämenmuotoisia piparkakkuja. Siitä tuli tosi kaunis koriste kaikessa yksinkertaisuudessaan. Koti muuttui kyllä uusien valaisimien ja verhojen myötä taas entistä kotoisammaksi ja viihtyisämmäksi. On ihana huomata, että kodista tulee pikku hiljaa juuri sellainen, kuin olen monta, monta vuotta mielessäni kuvitellut ja haaveillut. :)
 
Olemme tänä jouluna ensimmäistä kertaa aaton oman perheen kesken kotona ja haluamme, että joulupöydässä on lähes kaikki mahdolliset herkut. Miehelle ei joulu tule ilman piimälimppua, joten hänpä otti ja leipoi eilen illalla neljä limppua. Ja kyllä tuli hyviä! Kun uunituoreen limpun päälle sipaisi kunnolla voita, niin ihanhan se meinasi viedä kielen mennessään. Tämä taitaa olla tulevinakin jouluina miehen hommia, kun niin hyvin onnistui.


 

Enää neljä yötä jouluun!

10 kommenttia:

 1. Sain viime keväänä lahjoituksena kankaita ja tuo teidän pöytäliina onkin tutun näköinen! :) Minä vuoritin sillä neidin takin ja tein kummipojalle ja yhdelle omista shortseja.. :)

  Me ollaan tänä jouluna ehkä seitsemättä kertaa oman perheen kesken. Vuosi vuodelta on joulupöydän antimista karsittu ja nyt voisi joku jo väittää ettei meidän joulupöytä ole lainkaan joulupöytä.. :D Ei vain ole tuntunut mielekkäältä kaapia niitä vaivalla tehtyjä ruokia lautasilta roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen saanut tuon pöytäliinan anopilta. Se oli tullut jonkun lehden mukana ja meillä se on tosiaan joululiinana. :)
   Me miehen kanssa tykätään niin kovasti kaikista jouluruuista, ettei voitaisi olla ilman. Mies on tainnut syödä jo kolme joululounasta työpaikkaruokailussa, mutta minä en vielä yhtään. Osa lapsista syö todennäköisesti pelkkiä perunoita ja ehkä vähän kinkkua, mutta niin se on välillä tavallisenkin ruuan kanssa, että perunat vain kelpaavat. Nuorimmainen uskaltaa varmaan maistaa vähän useampaakin jouluruokaa. Ehkä nuo isommatkin joku vuosi vielä oppivat syömään useampaa jouluruokaa, kun muuta ei tarjota moneen päivään joulunaikana. :D

   Poista
 2. Ihanaa joulun tunnelmaa teidän kodissanne ❤ Salusiinit ovat mitä kauneimmat verhot kotinne kaltaisen talon ikkunoissa. Minäkin olen kerännyt vanhoja pitsilakanoita pitäen silmällä tulevaa kotiamme, josta vieläkin vasta haaveillaan, mutta joka ehkä jonain päivänä on totta 😍

  Piimälimppu kuulostaa hyvältä! Kuten Raisakin tuossa sanoi, meilläkin joulupöydän ruoista on karsittu monta lajia pois. Niitä kun ei oikein kukaan ole välittänyt syödä. Tilalle on tullut muuta sitten ja joulupöydän sisältö näin muovautunut meidän näköiseksemme.

  Ihanaa jouluviikkoa teille. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! Toivottavasti haaveesi toteutuu! :)

   Piimälimppu oli kyllä todella herkullista! Me ollaan tosiaan miehen kanssa niin kovia jouluruuan ystäviä, että vaikka lapset niitä eivät söisikään, niin syötyä kaikki tulee kyllä. Mies on jo ilmoittanut, että ottaa joulun jälkeisinä päivinä joka päivä kotoa jouluruokaa evääksi töihin ja minä syön myös mielelläni sitä samaa monta päivää. Mutta olisihan se mukava, jos nuo lapsetkin oppisivat jouluruoista pitämään. Enpä ole tainnut niistä itsekään tykätä vielä tuon ikäisenä. :)

   Poista
 3. Kadehdin teidän ihania hirsiseiniä, todella kaunista ja tunnelmallista!! Salusiinit sopivat niin hyvin ikkunoihinne, vanhat lakanat ovat oivallisia niin moneen. Ihanaa joulun aikaa teidän kotiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! :) Nuo tummat hirsiseinät olivat kyllä nappivalinta! Ja lakanasalusiinit sopivat paremmin kuin hyvin meille. :)

   Poista
 4. Oikein hyvää joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...