Talo Ahonlaidalla: Ripaus joulunpunaista

lauantai 3. joulukuuta 2016

Ripaus joulunpunaista

Hei taas! Täällä on osa porukasta sairastellut. Mies on jo paranemaan päin ja nyt on pikkupoitsu kipeänä. Viime yö oli aikamoinen pohjanoteeraus unien suhteen, kun lähinnä hoivasin ja lääkitsin pikkuista. Siinä oli äidilläkin itkussa pitelemistä, kun pieni oppi viime yönä itkun lomassa uuden sanan ja se oli "auta, auta". <3  Kuukauden välein iskevä hengitystieinfektio aiheuttaa pikkuveljelle joka kerta hengenahdistusta ja päivystyksessä on jouduttu hyppäämään tosi usein. Hän sai pari viikkoa sitten infektioastma-diagnoosin, joten nyt meillä on onneksi hyvät lääkkeet ja ohjeet myös kotihoitoon.

Meidän joulukoti on sisustettu pitkälti samoin kuin vanhakin koti joulun aikaan. Kauhean paljon meillä ei joulukoristeita ja -tekstiileitä ole, mutta muutama pieni punainen piristysruiske kuuluu meidän jouluun. Pari vuotta sitten ompelin puna-valkoraidalliset tyynynpäälliset uutta kotia silmällä pitäen. Ne sopivat mielestäni hyvin meidän tyyliin. Näen jo sieluni silmin nämä samat tyynyt vanhalla sivustavedettävällä puusohvalla, kunhan saamme sen joskus kunnostettua. Nyt on kuitenkin aikaa katsella ja kuulostella aivan rauhassa, millaiseksi meidän joulukoti muodostuu vuosien saatossa. Tämän rakennusprojektin myötä minäkin olen oppinut, ettei kaiken tarvitse olla heti valmista, vaan keskeneräinenkin voi olla oikein hyvä!
 


Seinät ammottavat tyhjyyttään, mutta eiköhän niillekin vielä joku kaunis päivä tauluja saada. Hiljaa hyvää tulee, tässäkin asiassa. Pohjalaistalon ikkunalle sopivat kuuluvat perinteiset joulukyntteliköt. Niitä laittaisimme mieluusti tupaan vähän joka ikkunalle, mutta ikkunalistojen ja ikkunoiden alle tulevien ikkunalautojen puute rajoittaa vähän asiaa. Tällä hetkellä meillä on yksi kynttelikkö keittiön tasolla ikkunan edessä (kynttelikkö näkyy edellisessä postauksessa (klik)) ja toinen ikkunan edessä olevan työpöydän päällä. Miehen on kyllä tarkoitus alkaa seuraavaksi naputella ikkunalistoja paikoilleen, joten ehkä saamme jouluksi ikkunoille muutaman kynttelikön lisää. Myös verhotangot saamme pian, joten voisin ihan tosissani ruveta niitä verhoja ompelemaan, kunhan vain ehtisin ja viitsisin.

Mukavaa viikonloppua ja toista adventtia!

4 kommenttia:

 1. Kyllä seinätkin täyttyvät, hyvä kun miettii rauhassa. Ihailin sun räsymattojasi sekä sohvatyynyjä. Sopii hyvin teidän kotiin. Toi toikkuva sydän on kaunis. Kaunista teillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! :) Räsymatot ovat ihanat, mummulastani peräisin. Sohvatyynyjä olen virkannut, kutonut ja ommellut monenlaisia vuosien saatossa. Itse tehden saa juuri sellaisen, kuin haluaa, vaikka eivät ne aina ihan täydellisesti onistukaan. :)

   Poista
 2. Voi että, niin kodikasta ja kaunista. Tunnelma on ihana teidän kodissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! Kyllä täällä on sellainen kotoisa tunnelma, josta tykkään :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...