Talo Ahonlaidalla: Kuistin uusi naulakkohylly

maanantai 18. syyskuuta 2017

Kuistin uusi naulakkohylly

Olin lasten kanssa koko viikonlopun mummulassa, ja mies sai sillä välin rakennella rauhassa täällä kotona. Sisähommia on helpompi tehdä, kun lapset eivät ole paikalla. Työ etenee huomattavasti nopeammin, kun työkalut saavat olla useamman päivän levällään ja sahanpurujakaan ei tarvitse siivota joka välissä lattialta. Mies sai ikkunoiden alle tulevat ikkunalaudat paikoilleen keittiön ja tuvan ikkunoihin. Tarkoitus olisi vielä maalata olemassaolevat ikkunalistat syksyn aikana.

Olen tuskaillut jo pitkään kuistin lattialla lojuvia lasten ulkovaatteita. Jos vaatteet eivät aina ole lattialla, niin sitten takit, pipot ja ulkohousut heitetään kuistin laatikkopenkin päälle, jolloin sinne ei saa laitettua kenkiä ja ne jäävät lattialle lojumaan. Ulkovaatteille on väliaikainen rekki kodinhoitohuoneessa, mutta eiväthän lapset niitä sinne ylety laittamaan. Ratkaisuna tähän ongelmaan mies teki muutama viikko sitten sateisena viikonloppuna kuistiin vanhantyylisen naulakkohyllyn, johon saa lasten useimmin käytettävät ulkoiluvaatteet sievästi talteen. Kuvia varten otin kuitenkin ne rapaiset ulkovaatteet pois ja korvasin vähän nätimmillä ja puhtaammilla takeilla. :)
Hattuhyllyllä on pärekori, jossa on hyvä säilyttää pipoja ja hanskoja. Isommat lapset ylettyvät hyllyn alla olevalla penkillä seistessään itse naulakoihin, mutta pienimmän täytyy vähän vielä kasvaa. Eivät ne vaatteet edelleenkään ihan automaattisesti ilman muistutusta naulakkoon mene, mutta nyt niille on ainakin olemassa selkeä oma paikka, joka on käytännöllisyyden lisäksi myös hyvin kaunis!
Mies aikoo vielä tehdä hattuhyllyn sivulle jonkinmoiset listat, jotta hattuhylly ja seinää vasten oleva lauta eivät olisi niin tasapaksun näköisiä. Naulakon väriksi tulee ehkä sama vihreä, kuin kuistin paneeliseinissä. Naulakon maalaus on kuitenkin meidän tehtävälistan loppupäässä, joten saa nähdä, milloin se on ajankohtainen. Naulakkokoukut ostimme kesällä Lundagårdista.


SYKSYISEN RAIKASTA UUTTA VIIKKOA!


19 kommenttia:

 1. Ihanan näppärä mies käsistään! Hieno naulakko!

  VastaaPoista
 2. Kiva naulakko! Meillä on olut myös aikeissa tehdä vähän samantyyppisiä avohyllyiksi keittiöön. Ei vain olla saatu vielä aikaiseksi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Sehän se ongelma on näiden pienempien nikkarointipuuhien kanssa, että niitä ilmankin pärjää, joten tärkeämmät ja isommat rakennushommat menevät usein niiden edelle. Itsekin yllätyin, kun mies yhtäkkiä alkoi tätä naulakkoa rakentaa, kun olin luullut, että saan odottaa sitä vielä ainakin vuoden. :)

   Poista
 3. Hienoa kädentaitoa kerrassaan! Teillä taitaa olla paremmat välineet käytössä kuin meillä; mies teki meillä kuppiporaa ja pistosahaa käyttäen samanmoisia hyllynkannattimia nyt kesällä :) Noihin koukeroihin eivät olisi meidän välineet riittäneet ;D

  Osaan ymmärtää, miksi maalaus jää hännille. Meillä on niin paljon torpalla jo puun väriä, että ehkä vähän jo häiritsee...! Mutta ensi vuodeksi on ajoitettu maalaushommat, joten jospa sitä vielä yhden talven jaksaisi katsella erisävyisiä puun pinnan värimaailmoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs Sinn! Mies käytti naulakkoa tehdessää kuviosahaa ja viilaa. Koukeroita suunniteltiin ja piirrettiin pitkään ja hartaasti ja hyvä lopulta tuli! :)

   Meillä on myös niin paljon tekemistä koko ajan, että loppusilaukset, joihin maalaaminenkin meillä kuuluu, jäävät ihan jonon hännille. Ne tehdään sitten joskus, kun ehditään. Kummasti sitä oppii elämään keskeneräisen ja puun värin kanssa. :D

   Poista
 4. Upea naulakko! 😍
  Minunkin pitäisi tarttua pensseliin ja hempeän vaaleanpunaiseksi maalata pieni naulakko tytöille. Ei tosiaan tartteisi lattialle takkia heittää kun ei pieni vielä isoon naulakkoon yletä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! Vaaleanpunainen naulakko kuulostaa ihanalta! :) Minäkin aina motkotin lapsille, kun vaatteet lojuivat lattialla, kunnes tajusin, ettei meillä ole niille mitään järkevää paikkaa, johon lapset ne itse ylettyisivät laittamaan. :D Mutta nyt on!

   Poista
 5. Upea naulakko, huikeat koukerot! Meillä ei taitaisi ei tilaajalla eikä tekijällä riittää kärsivällisyys moisiin. :D Mutta tämä sopii kyllä teidän tuvan tunnelmaan täydellisesti, loppuunvietyä käsityötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maaka! :) Taisi mieheltä mennä enemmän aikaan noiden koukeroiden suunnitteluun kuin itse tekemiseen. Kannatti suunnitella rauhassa, kun loputulos on näin hyvä! :)

   Poista
 6. Lapuan kankurien myymälässä törmäsin tällaisiin koreihin: http://shop.versodesign.fi/category/13/sailytys
  Voisi olla näppäriä teillekin komean uuden hyllyn päälle. Saisi nimittäin niin sopivan kokoisia, että voisi olla jokaisella lapsella oma koppa tai pipot ja hanskat erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättejä koreja kyllä! Noita voisi johonkin harkita. :) Minä vain hankin yleensä mieluummin vanhoja sisustustuotteita kuin uusia. Näitä vanhoja pärekorejakin meille on kertynyt mummuloista useampi ja osa on pappojeni tekemiä. Käytän mieluummin vähän käytössä rispaantuneita perintökoreja kuin maksan 30 euroa yhdestä pienestä kaupan korista. :)

   Poista
 7. Ihastuttava naulakko! 😍 Minä saattaisin jättää sen jopa puunväriseksi, mutta ymmärrän, jos se väri ei tunnu omimmalta. Toki tuon tyyliseen naulakkoon sopii joku vanha maalisävy jopa paremmin kuin puunväri - maalattujahan ne ovat olleet ennen vanhaankin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! :) Itseasiassa tykkään itsekin tuosta puun väristä. Saa nähdä, mikä naulakon väri lopulta on. :)

   Poista
 8. Tosi kaunis naulakko, ihanat noi koukut. Ihana koppa, sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Minustakin koppa on tuossa hyvä, vaikka tuleekin vähän yli hyllystä. :)

   Poista
 9. Kaunis naulakko. Minulla olisi itselläni huonekaluputkia, ja ajattelin niistä rakentaa naulakon. Meidän sisustus on yleisilmeeltään moderni, joten mietin että sellainen naulakko voisi meille sopia. Vielä jos sen maalaisi mustaksi, niin sopisi erittäin hyvin.
  http://verkkokauppa.lapinmetallikierratys.fi/tuote-osasto/huonekaluputki-nelio/

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...